Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2021 06:11

Vraag naar bitcoin (BTC) en crypto is vele malen groter dan verwacht, zegt PayPal CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vraag naar bitcoin (BTC) en crypto is vele malen groter dan verwacht, zegt PayPal CEO

Dan Schulman, CEO van de populaire online betalingsdienst PayPal, meldt dat de vraag naar crypto op het betalingsplatform een “veelvoud” is van wat het bedrijf aanvankelijk had verwacht. Dat meldt de CEO in een interview met TIME magazine, gepubliceerd op 25 april.

PayPal biedt sinds vorig jaar de mogelijkheid aan om crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) via het platform te kopen, verkopen en te bewaren. Het nieuws ging destijds gepaard met enorme koersstijging van de grootste cryptocurrencies.

“De vraag aan de crypto-kant is een veelvoud van we aanvankelijk hadden verwacht. Er is veel enthousiasme.”

Aldus Schulman. Verder meldt de CEO dat crypto onderdeel is van de “komst van digitale betalingen.” Volgens Schulman heeft de coronapandemie deze digitalisatie buitengewoon versneld en over 10 jaar zal er een enorme daling zijn in het gebruik van contant geld en credit cards.

“In de komende 5 tot 10 jaar zal je meer veranderingen in het financiële systeem zien dan in de afgelopen 10 tot 20 jaar.”

Shulman zegt dat huidige financiële systemen snel zullen verouderen door hun langzame transactiesnelheden en hoge kosten. Hij verwacht dat de meeste financiële handelingen in de komende jaren bijna exclusief via smartphones zullen verlopen en “superapps.” Ook centrale banken zullen volgens de CEO hun monetaire beleid moeten herzien:

“Wanneer al deze dingen beginnen te gebeuren, moeten centrale banken ook het monetaire beleid heroverwegen, omdat je niet zomaar meer papiergeld in het systeem kunt uitgeven omdat mensen geen papiergeld gebruiken.”

Vorige week lanceerde Venmo, de mobiele peer-to-peer (P2P) betaalapp van PayPal, zijn handelsdienst voor crypto aan meer dan 70 miljoen gebruikers.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie