Rakuten laat klanten hun spaarpunten omzetten in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of bitcoin cash (BCH)

Rakuten laat klanten hun spaarpunten omzetten in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of bitcoin cash (BCH)

De e-commerce-gigant Rakuten heeft aangekondigd dat zijn klanten vanaf nu hun spaarpunten om kunnen zetten in cryptocurrency. Dit kan via Rakuten Wallet, de cryptocurrency-exchange van het bedrijf. Rakuten maakte het nieuws op 24 bekend middels een officiële aankondiging.

Rakuten, dat ook wel de Amazon van Japan wordt genoemd, lanceerde zijn exchange afgelopen augustus. Op dit handelsplatform ondersteunt het bedrijf bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH). Klanten kunnen vanaf nu hun spaarpunten, Rakuten Super Points genaamd, omzetten in een van deze drie cryptocurrencies:

Met deze nieuwe service kunnen Rakuten-gebruikers in Japan die een Rakuten Wallet-account hebben en Rakuten Super Points hebben verdiend, hun loyaliteitspunten omzetten in crypto-activa die beschikbaar zijn op Rakuten Wallet: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH).

Rakuten hoopt met de nieuwe dienst de adoptie van cryptocurrency te kunnen stimuleren. Zo stelt het bedrijf in de aankondiging:

Door de lancering van de nieuwe service hoopt Rakuten Wallet de toetredingsdrempels voor de handel in crypto-activa te verlagen door een gemakkelijke en meer toegankelijke manier te bieden voor nieuwe gebruikers om te beginnen, inclusief beginnende gebruikers die geïnteresseerd zijn in crypto-activa zonder eerdere ervaring.

Het nieuws is groot omdat Rakuten veel klanten heeft. Het is onduidelijk hoeveel klanten het bedrijf in Japan heeft, het land waar de aangekondigde dienst gebruikt kan worden. Wereldwijd heeft Rakuten naar verluidt echter meer dan 100 miljoen gebruikers.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vorig artikelOezbekistan verbiedt burgers om cryptocurrencies te kopen
Volgend artikelBitcoin (BTC) koers wordt bullish in 2020: vijf redenen waarom
Eindredacteur Tijmen kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Het onderzoeksrapport, dat Tijmen schreef tijdens zijn bachelorstudie Business Information Technology, werd met een 10 beoordeeld. Zijn interesse wordt voornamelijk aangewakkerd door het disruptieve karakter van blockchain en de potentie die het heeft om een scala aan bedrijfssectoren te revolutioneren. In zijn rol als eindredacteur bij Crypto Insiders kijkt Tijmen kritisch naar de feiten en gaat hij misinformatie te lijf door ingewikkelde concepten zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen. Daarnaast schrijft hij zo nu en dan voor SATOS.
SATOS

4.6/5

€7.617,28 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.598,37 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.595,51 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.599,97 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.522,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.697,17 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.592,20 Kopen
Laatste nieuws