Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Rapport Deloitte: ondernemingen die blockchain niet overwegen lopen risico achter te lopen

Rapport Deloitte: ondernemingen die blockchain niet overwegen lopen risico achter te lopen

Uit een nieuw rapport van het audit- en adviesbureau Deloitte is gebleken dat blockchain-technologie een cruciale troef wordt voor de retail- en consumptiegoederenindustrie. Het rapport analyseerde meer dan 50 potentiële gevallen van blockchain-gebruik en suggereert dat “de potentiële impact” van de ontluikende technologie “enorm” is.

Volgens het rapport “New tech on the block” wordt blockchain een standaard operationele technologie in de financiële, productie- en consumentenindustrie, waarbij wordt gezegd dat de komende vijf jaar een kantelmoment zal zijn, wanneer bedrijven het potentieel van blockchain gaan inzien. Het rapport benadrukt dat bedrijven moeten beoordelen of hun strategische doelstellingen investeringen in blockchain rechtvaardigen, eraan toevoegend dat degenen die niet op zijn minst de mogelijkheden overwegen, het risico lopen achterop te raken.

- Advertentie -

Het rapport behandelt de redenen voor blockchain op drie belangrijke aspecten: consumenten, toeleveringsketens en betalingen en contracten; elk scoren ze op basis van de toegevoegde waarde die blockchain-systemen kunnen creëren. Hoewel het zich richt op de toepassing van blockchain in het bedrijfsleven, benadrukt het rapport toch dat:

De uiteindelijke begunstigde zal de consument zijn. Als blockchain efficiëntie kan creëren en kosten kan besparen in de hele supply chain, kunnen deze voordelen worden doorgegeven aan de consument in de vorm van lagere prijzen. Als blockchain voor meer transparantie in de supply chain zorgt, kunnen deze voordelen ook worden doorgegeven aan de consument in de vorm van veiligere producten en hogere kwaliteit.

Het rapport citeert cijfers van marktonderzoeksbureau Gartner, die schat dat de value-add van blockchain zal groeien tot $176 miljard in 2025 en meer dan $3,1 biljoen in 2030.

Focussend op de toeleveringsketens van de retail- en consumptiegoederenindustrie, stelt Deloitte dat de technologie de vier zogeheten grote “pijnpunten” van de industrie, traceerbaarheid, overeenstemming, relatiebeheer en flexibiliteit, kan oplossen. Het rapport suggereert dat blockchain als een controleerbaar, onveranderlijk systeem waar niet over bemiddeld is, al deze factoren effectief kan aanpakken.

Eerder deze maand hield de CEO van bezorgdienst multinational FedEx een toespraak waarin hij bevestigde dat blockchain “de volgende grens is die de wereldwijde toeleveringsketen volledig zal veranderen.

Het op één na grootste softwarebedrijf ter wereld, Oracle, kondigde aan dat het deze maand blockchain-producten zou aanbieden, inclusief producten die geschikt zijn voor supply chain management voor farmaceutische bedrijven. In april onthulde elektronicagigant Samsung dat het van plan is om blockchain te gebruiken bij het beheer van haar wereldwijde toeleveringsketen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.109,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.170,18 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.177,73 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.178,31 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.208,14 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...