Rico Engelbarts
08/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2019 06:00

Ripple en Coinbase zakken terug op "Top Startups 2019" ranglijst van LinkedIn

Nieuws
Ripple en Coinbase zakken terug op

Foto: rafapress/Shutterstock

Ieder jaar stelt LinkedIn een aantal ranglijsten op met daarop de populairste bedrijven van dit moment. Onlangs publiceerde het social media-platform een ranglijst met de 50 populairste startups in de Verenigde Staten van 2019. Opvallend is dat twee cryptocurrency-bedrijven dit jaar buiten de top 10 vallen.
Eerder dit jaar werd duidelijk dat slechts een enkel cryptocurrency-bedrijf nog in de top 50 populairste bedrijven stond, cryptocurrency exchange Coinbase. De exchange behaalde de 35e plek op de “top Companies 2019” ranglijst. Andere bedrijven die eerder nog wel op deze ranglijst stonden, zoals Ripple en Gemini, vielen buiten de boot en haalden de top 50 niet.
Ook op de “Top Startups 2019” ranglijst zakken een aantal cryptocurrency-bedrijven terug. Zo zakten Ripple en Coinbase, die eerder allebei nog in de top 10 stonden, ver terug. Ripple stond vorig jaar nog op plek 7 en zakt dit jaar terug naar plek 28. Coinbase stond in 2018 nog op plek drie en zakt dit jaar terug naar plek 29.
Daarnaast is het ook opvallend dat Gemini Trust Company, een custody-dienstverlener van cryptocurrency exchange Gemini, en Ethereum ontwikkelingsbedrijf ConsenSys helemaal niet op de lijst terug te vinden zijn. Zij stonden eerder nog op plek 25 en 26.
De top drie bestaat dit jaar uit Snowflake, een cloud-bedrijf; Dosist, een fabrikant van bepaalde cannabisproducten; en Samsara, een bedrijf dat aan het Internet of Things bouwt. Bedrijven worden beoordeeld op basis van de groei van werknemers, interesse bij werkzoekenden, engagement, en in hoeverre het startups lukt om nieuw talent bij grote bedrijven weg te halen. De precieze reden waarom Ripple en Coinbase terugzakken is niet bekend.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Advertentie