Roy van Krieken Roy van Krieken
22/07/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2023 12:30

Aantal XRP miljonairs stijgt naar nieuwe all time high

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP overwinning: Hoe belangrijk is deze uitspraak?

Foto: DaLiu/Shutterstock

De recente overwinning van Ripple (XRP) in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een enorme opwaartse beweging in de XRP koers veroorzaakt, waardoor de interesse in de cryptocurrency is aangewakkerd. Dat heeft ook als effect gehad dat het aantal houders met meer dan 1 miljoen XRP tokens een nieuw record heeft bereikt.

Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren
Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

Meer XRP-miljonairs dan ooit

Uit on-chain data blijkt dat er momenteel maar liefst 1.988 XRP wallets zijn met een balans van minstens één miljoen XRP. Van deze wallets hebben er 1.451 een saldo tussen 1 miljoen en 5 miljoen XRP. Gezamenlijk houden deze wallets maar liefst 2.69 miljard XRP vast, wat in dollars een waarde heeft van ongeveer $2.08 miljard.

De accumulatietrend beperkt zich echter niet tot wallets met een saldo tussen 1 miljoen en 5 miljoen XRP. Er zijn ook 172 wallets die een balans hebben tussen 5 miljoen en 10 miljoen XRP, met een totaal van 1.19 miljard tokens. Daarnaast zijn er nog eens 150 wallets met een balans tussen de 10 miljoen en 20 miljoen XRP, en 56 wallets die een aanzienlijke hoeveelheid XRP bezitten, variërend tussen 100 miljoen en 500 miljoen tokens. De echte whales dus.

XRP is populair

Opvallend is dat, ondanks de toenemende vraag naar XRP, het aantal wallets met een saldo boven de 500 miljoen XRP niet in dezelfde mate is gestegen. Momenteel zijn er 23 wallets met een balans variërend van 500 miljoen tot 1 miljard XRP. Slechts vier accounts houden meer dan 1 miljard XRP vast, wat vermoedelijk voornamelijk toe te schrijven is aan exchange wallets.

Daarnaast blijkt uit de on-chain data dat het totale aantal XRP-wallets momenteel 4.705.298 bedraagt, een herstel vanaf een dieptepunt in het midden van juni, toen er ongeveer 4.659.167 wallets waren. 

Met de XRP koers die explosief is gestegen als gevolg van de gunstige uitspraak in de rechtszaak met de SEC, heeft de interesse in de cryptocurrency een hoogtepunt bereikt. Verschillende analisten zijn optimistisch gestemd over XRP en voorspellen verdere groei. Wat de toekomst in petto heeft voor XRP zal vanzelf blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden
Advertentie