Timo Bult Timo Bult
20/02/2023 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2023 18:01

ChatGPT doet XRP prijsvoorspelling voor eind 2023

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Predicción de ChatGPT: ¿Cómo será el precio de XRP a finales de 2023?

Foto: Tada Images/Shutterstock

ChatGPT is een enorm slim AI-model; je kan het alles vragen wat je wil. Het baseert zijn antwoorden op een enorme dataset en kan zo antwoord geven op de meeste vragen. Wij vroegen de AI om een prijsvoorspelling te doen voor ripple (XRP). Belangrijk om hierbij te vermelden dat dit puur speculatief is en dat natuurlijk niemand, zelfs een hyperintelligente AI chatbot, de toekomst kan voorspellen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat als XRP de rechtszaak wint?

Desondanks blijft het natuurlijk interessant wat zo’n hyperintelligente AI erover te zeggen heeft. Daarom vroegen we ChatGPT eerst wat het effect zou zijn als Ripple de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) wint. Het antwoord is misschien geen al te grote verrassing:

“In het hypothetische scenario waarin Ripple de SEC-zaak wint, zou dit kunnen leiden tot een grotere vraag naar XRP en een overeenkomstige stijging van de prijs ervan. De omvang van deze stijging zou afhangen van verschillende factoren, zoals het marktsentiment, adoptiecijfers en wereldwijde economische gebeurtenissen.”

ChatGPT kan niet voorspellen hoe groot de kans is dat Ripple de zaak wint: “de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC is complex en omvat verschillende juridische en regelgevende overwegingen, waardoor het moeilijk kan zijn de uitkomst nauwkeurig te voorspellen.”

Een XRP prijsvoorspelling van ChatGPT

Een prijsvoorspelling durft ChatGPT echter wel te geven. Volgens het AI-model zou ripple eind 2023 een prijs van $10 kunnen bereiken. Deze voorspelling baseert het op “gesimuleerde marktanalyse en kunstmatige intelligentie voorspellingen waar ik toegang toe heb.”

Met een prijs van $10 per XRP zou de marktkapitalisatie uitkomen op een totaal van $507 miljard. Op dit moment is dat nog $20 miljard en dat zou dus een toename van 2.435% betekenen. Een marktkapitalisatie van $507 miljard zou XRP groter maken dan het huidige bitcoin (BTC), dat een kapitalisatie van $480 miljard heeft.

De grote vraag is dus of het een realistische prijsvoorspelling is. Zo kan Ripple de zaak ook simpelweg verliezen. In dat geval zouden de problemen enorm worden voor de altcoin. Neem deze prijsvoorspelling dan ook met een grote korrel zout!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie