Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
20/02/2024 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2024 11:58

Ex-Ripple directeur gaat aan de slag bij Nederlands cryptobedrijf

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ex-Ripple directeur gaat aan de slag bij Nederlands cryptobedrijf

Foto: Alexey Fedorenko/Shutterstock

Oud-directeur Navin Gupta van Ripple, het bedrijf achter de XRP munt,  gaat als CEO aan de slag bij Crystal Blockchain. Crystal Blockchain focust zich op het leveren van software dat het traceren van transacties aan bedrijven en overheidsinstanties mogelijk maakt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Voormalig Ripple topman aangesteld

Met de toenemende mainstream acceptatie van crypto activa door belangrijke regelgevende ontwikkelingen en marktontwikkelingen, is Gupta aangesteld om Crystal’s blockchain intelligentie-oplossingen wereldwijd uit te breiden.

Sinds 2019 heeft Crystal al zijn aanwezigheid uitgebreid naar belangrijke financiële centra, waaronder Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk (VK) en Europa. De focus voor de toekomst zal met name liggen op het Midden-Oosten en Azië. Gupta woont in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en met zijn jaren aan ervaring bij Ripple zal hij leidinggeven aan de uitbreiding in de regio.

De aanstelling van Gupta onderstreept Crystal’s toewijding om de toenemende adoptie van blockchain te ondersteunen. Hij legt de focus op het leveren van superieure inzichten en geavanceerde instrumenten aan toezichthouders en traditionele financiële instellingen (TradFi) die de risico’s effectief willen beheersen als zij de markt van digitale activa betreden.

Marina Khaustova, de huidige CEO van Crystal, zal het stokje aan Gupta overdragen. Zelf gaat ze aan de slag in haar nieuwe rol als Chief Operating Officer (COO). Khaustova benadrukt de groei van Crystal van een klein team in Kyiv naar een leider in de crypto compliance markt van de Europese Unie (EU). Ze onderstreept ook het belang van Gupta’s expertise en visie.

Het bedrijf is niet de eerste in zijn soort. Crystal Blockchain concurreert met andere spelers zoals Elliptic, Coinfirm en Chainalysis. Het bedrijf is in 2018 opgericht door Bitfury. Hoewel zijn roots uit Oekraïne komen is het gevestigd in ons eigen kikkerlandje.

Advertentie

EU versterkt crypto toezicht

Naast de inzet van Crystal Blockchain, zien we de adoptie van de technologie ook terug in nieuwe regelgevingen. De Europese Unie bereidt zich onder andere voor op de introductie van nieuwe regelgeving voor de crypto sector.

Dit initiatief, onthuld via een informeel document, zal naar verwachting in april door het Financial Services Committee (FSC) worden besproken, met als doel de controle over de snel evoluerende digitale financiële markt te versterken.

Met regelgevingen zoals de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) en DAC8 toont de EU haar inzet voor een veiligere en transparantere crypto industrie. Het maakt deel uit van een wereldwijde beweging voor betere regulering in de sector.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie