Ivo Melchers Ivo Melchers
07/08/2023 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2023 06:00

Had XRP op een nieuwe all-time high moeten staan na overwinning rechtszaak?

Nieuws
Had XRP op een nieuwe all-time high moeten staan na overwinning rechtszaak?

Foto: Shutterstock/FellowNeko

De rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hield de gemoederen flink bezig in het crypto land de afgelopen jaren. Eind 2020 barstte de juridische strijd los en iets meer dan 3 weken geleden werd er een erg gunstige uitspraak gedaan voor Ripple én de gehele crypto industrie. Maandenlang werd er gespeculeerd over de mogelijke koersexplosie bij de komst van een positief vonnis, maar inmiddels weten we wat de XRP koers in zijn mars had. Valt de koersstijging achteraf gezien enigszins tegen of mogen XRP-houders tevreden zijn?

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

XRP stijging

Ripple advocaat John Deaton reageerde op een eerdere tweet van Moon Lambo die klachten bekritiseerde van bepaalde investeerders over trage prijsstijgingen in digitale activa’s. Moon Lambo deed dit door de prijsstijgingen van onder andere bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en XRP naar voren te halen. Sinds de start van het jaar zijn de cryptomunten met respectievelijk 74 procent, 52 procent en 85 procent gestegen.

Deaton gaf in zijn tweet aan dat de teleurstellingen van sommige investeerders voortkomt uit hun verwachtingen. Daarnaast vermeldde hij dat hij nooit de verwachting had gedeeld dat de XRP koers op een nieuwe all-time high zou staan na een positieve uitspraak van rechter Analisa Torres. Hij gaf echter toe dat hij iets meer had verwacht van de koersstijging na een overwinning van Ripple.

De XRP koers bereikte in korte tijd een hoogtepunt van bijna $0,94, maar Deaton had zijn ogen gericht op het doorbreken van de psychologische weerstand van 1 dollar.

De advocaat verwacht bovendien niet dat XRP zijn absolute hoogtepunt van 3,84 dollar gaat overtreffen vóórdat bitcoin een nieuwe all-time high neerzet.

Op het moment van schrijven handelt XRP vlak boven een prijs van $0,62 en heeft hiermee een totale marktkapitalisatie van net iets meer dan 33 miljard dollar. Op het moment dat de grote overwinning van Ripple in het Ripple nieuws verscheen, stond XRP nog op een koers van ongeveer $0,47.

Overwinning Ripple in rechtszaak

De grote overwinning van Ripple ligt in het feit dat de secundaire verkoop van XRP-tokens via crypto exchanges niet als effect geldt onder de Amerikaanse effectenwet. Desondanks oordeelde rechter Torres dat de directe verkoop aan instituties wel als effect beschouwd kan worden.

Onderaan de streep blijkt het een enorm positieve ontwikkeling voor Ripple en dit is dan ook sterk naar voren gekomen in het koersverloop. Alhoewel de stijging misschien niet zo indrukwekkend was als sommigen voor ogen hadden, is het belangrijk om te beseffen dat altcoins sterk afhankelijk zijn van de bitcoin koers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement