Ivo Melchers Ivo Melchers
31/03/2023 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2023 09:30

Handelsvolume XRP stijgt met miljarden op Zuid-Koreaanse beurzen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple a otras criptomonedas: fuera de EE.UU.

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Het handelsvolume van Ripple (XRP) is tot miljard dollars gestegen op UpBit, Bithumb en Korbit, de drie grootste crypto exchanges in Zuid-Korea qua handelsvolume. Deze enorme vraag is hoogstwaarschijnlijk aangewakkerd door de recente koersprestaties van XRP.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP handelsvolume in Zuid-Korea

In de afgelopen 24 uur vormde de handel in XRP 37% van het totale volume op BitHump, 18% van het volume op UpBit en maar liefst 50% van het totale volume op korbit. Dit blijkt uit data van CoinMarketCap. Deze volumes waren tegen de Amerikaanse dollar op UpBit en tegen de Koreaanse won op BitHump en Korbit.

Normaal gesproken zijn bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) meestal verantwoordelijk voor het grootste deel van de handelsactiviteit op deze cryptobeurzen. Het op de voorgrond springen van XRP is dan ook in zekere zin een uitzondering te noemen.

Upbit leidde de wereldwijde handelsvolumes van XRP met meer dan $790 miljoen aan tokens die in de afgelopen 24 uur werden verhandeld. Binance verhandelde in dezelfde periode in vergelijking een relatief kleinere $720 miljoen.

De interesse in de token van Ripple komt voort uit speculaties dat de token door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) als een grondstof zou kunnen worden geclassificeerd. Onlangs kon je namelijk lezen dat de CFTC in de aanklacht tegen Binance zowel bitcoin, ethereum als litecoin (LTC) kwalificeert als digitale grondstof. Dit kan op zijn beurt invloed hebben op de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin de Amerikaanse toezichthouder beweert dat XRP-tokens effecten zijn. Een classificatie als een grondstof zou kunnen betekenen dat Ripple de zaak wint.

Advertentie

Koersstijging XRP

De XRP koers is de afgelopen tijd bezig aan een enorme koersstijging. XRP was dan ook de hardste stijger van de afgelopen zeven dagen. In zeven dagen tijd schoot het namelijk met ongeveer 37% de lucht in. Op het moment is XRP echter bezig aan een correctie: het staat nu namelijk zo’n 6% lager dan het eerder neergezette hoogtepunt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie