Ivo Melchers Ivo Melchers
31/03/2023 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2023 09:30

Handelsvolume XRP stijgt met miljarden op Zuid-Koreaanse beurzen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple a otras criptomonedas: fuera de EE.UU.

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Het handelsvolume van Ripple (XRP) is tot miljard dollars gestegen op UpBit, Bithumb en Korbit, de drie grootste crypto exchanges in Zuid-Korea qua handelsvolume. Deze enorme vraag is hoogstwaarschijnlijk aangewakkerd door de recente koersprestaties van XRP.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP handelsvolume in Zuid-Korea

In de afgelopen 24 uur vormde de handel in XRP 37% van het totale volume op BitHump, 18% van het volume op UpBit en maar liefst 50% van het totale volume op korbit. Dit blijkt uit data van CoinMarketCap. Deze volumes waren tegen de Amerikaanse dollar op UpBit en tegen de Koreaanse won op BitHump en Korbit.

Normaal gesproken zijn bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) meestal verantwoordelijk voor het grootste deel van de handelsactiviteit op deze cryptobeurzen. Het op de voorgrond springen van XRP is dan ook in zekere zin een uitzondering te noemen.

Upbit leidde de wereldwijde handelsvolumes van XRP met meer dan $790 miljoen aan tokens die in de afgelopen 24 uur werden verhandeld. Binance verhandelde in dezelfde periode in vergelijking een relatief kleinere $720 miljoen.

De interesse in de token van Ripple komt voort uit speculaties dat de token door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) als een grondstof zou kunnen worden geclassificeerd. Onlangs kon je namelijk lezen dat de CFTC in de aanklacht tegen Binance zowel bitcoin, ethereum als litecoin (LTC) kwalificeert als digitale grondstof. Dit kan op zijn beurt invloed hebben op de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin de Amerikaanse toezichthouder beweert dat XRP-tokens effecten zijn. Een classificatie als een grondstof zou kunnen betekenen dat Ripple de zaak wint.

Advertentie

Koersstijging XRP

De XRP koers is de afgelopen tijd bezig aan een enorme koersstijging. XRP was dan ook de hardste stijger van de afgelopen zeven dagen. In zeven dagen tijd schoot het namelijk met ongeveer 37% de lucht in. Op het moment is XRP echter bezig aan een correctie: het staat nu namelijk zo’n 6% lager dan het eerder neergezette hoogtepunt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie