Simon Bosch Simon Bosch
04/03/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2023 10:00

Ripple aan andere crypto bedrijven: ga weg uit de VS

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple a otras criptomonedas: fuera de EE.UU.

Foto: rafapress / Shutterstock.com

De Verenigde Staten voeren een hard beleid tegen de crypto-industrie – en niet per se de VS als geheel, maar vooral de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple zit al sinds eind 2020 in een heftige rechtszaak tegen de beleidsmaker.

Bitcoin-oprichter was bewonderaar van Ripple, oude e-mails duiken op
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

SEC voert oorlog tegen crypto

De toon van de SEC is al lang relatief hard omtrent crypto. Nadat de beleidsmaker begon met de rechtszaak tegen Ripple besloot het om ook de rest van de industrie aan banden te leggen. Zo waren bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) expliciet geen effecten, maar eind vorig jaar vond het juist dat ethereum dat wel degelijk is.

Niet veel later zei zelfs de Commidities Futures Trading Commission (CFTC) dat ETH dit wel is. Misschien heeft de The Merge-upgrade in september hier verandering in gebracht. Hiervóór ging de CFTC juist vaak tegen de SEC in, mogelijk omdat het de SEC zag als een concurrent. De SEC zou zelfs helemaal geen rechtsbevoegdheid hebben over veel crypto’s, volgens de CFTC. Later besloten de twee juist om de strijdbijl te begraven.

De afgelopen maanden doet de SEC er nog een tandje bij. Niet alleen heeft het bedrijf LBRY de zaak met de SEC bijna verloren, ook heeft de crypto exchange Kraken een flinke boete gekregen voor het aanbieden van staking voor consumenten.

Advertentie

Ripple advocaat aan crypto-bedrijven: emigreren is beter

Het is inmiddels geen geheim meer dat Ripple niet blij is in de Verenigde Staten. Zo prees Ripple-CEO Brad Garlinghouse onlangs beleidsmakers van andere landen voor het werken aan goede crypto-regulaties.

Blockworks sprak met Ripple’s hoofd van de juridische afdeling, Stuart Alderoty. “Ik krijg zelfs telefoontjes. Mensen vragen voor anderen wat Ripple zou doen als het een Wells notice zou krijgen,” verklaarde hij. Vorige maand riep de SEC de stablecoin-uitgever Paxos op het matje met zo’n brief.

Ik vertrouw de SEC niet, het is geen gelijk speelveld. [Doordat ze vooroordelen hebben] corrumperen ze het proces. Ook maakte hij duidelijk dat als Ripple de rechtszaak zou verliezen, dat het meteen in hoger beroep zou gaan. Dan zou het bij het Amerikaanse hooggerechtshof komen te liggen. Blockworks schrijft dat hij denkt dat crypto-bedrijven die geregistreerd zijn in de VS beter naar het buitenland kunnen verhuizen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie