Roy van Krieken Roy van Krieken
16/02/2024 18:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2024 17:12

Ripple-advocaat overweegt de Amerikaanse politiek in te gaan

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Roschetzky Photography/Shutterstock

John Deaton, een prominente advocaat en fervent voorstander van Ripple (XRP), heeft gisteren bekendgemaakt zich mogelijk kandidaat te stellen tegen Elizabeth Warren, een bekende crypto-scepticus, voor een zetel in de Amerikaanse Senaat. De verkiezingen staan gepland voor november 2024 en beloven nu al een van de meest besproken onderwerpen te worden in de staat Massachusetts en daarbuiten.

XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombies' volgens Forbes

Een strijd tussen crypto-voorstander en -scepticus

John Deaton staat bekend om zijn juridische verdediging van XRP houders en zijn kritiek op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij neemt de mogelijkheid om zich ook daadwerkelijk te mengen in de politieke strijd zeer serieus. Deze stap zou niet alleen een directe uitdaging vormen voor Warren, die sinds 2013 Massachusetts vertegenwoordigt in de Senaat, maar ook een symbolische strijd zijn tussen de opvattingen over de toekomst van cryptocurrencies in de Amerikaanse wetgeving.

Warren heeft zich meermaals extreem kritisch uitgelaten over de crypto-industrie. Dit heeft geleid tot aanzienlijke weerstand vanuit de crypto-gemeenschap, met Deaton voorop. Zijn recente kritiek op Warren via het socialemediaplatform X, waar hij haar beschuldigde van het misleiden van het Amerikaanse publiek. Dit is zeker niet het enige voorbeeld, aangezien Deaton regelmatig uithaalt naar Warren.

Advertentie

De impact van de verkiezingen op de crypto-industrie

De mogelijke kandidatuur van Deaton tegen Warren wordt door velen gezien als een kans om de dialoog over cryptocurrencies en hun plaats in de Amerikaanse economie en regelgeving te bevorderen. Met zijn achtergrond in de verdediging van XRP-houders en zijn kritische blik op de SEC brengt Deaton een uniek pro-crypto perspectief in de politieke race later dit jaar.

Recente peilingen suggereren tegelijkertijd dat Warren’s populariteit onder de inwoners van Massachusetts daalt, met slechts 41% die haar kandidatuur gunstig beoordeelt. Dit zou de deur kunnen openen voor Deaton om niet alleen een competitieve uitdaging te bieden, maar ook om het gesprek over de toekomst van crypto in de VS te beïnvloeden. Uiteraard moet Deaton zich eerst nog maar eens officieel kandidaat stellen. Laten we dus vooral niet al te hard van stapel lopen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie