Simon Bosch Simon Bosch
18/10/2023 12:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2023 11:27

Ripple dumpt grote hoeveelheid XRP op crypto beurzen

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple: November historisch veelbelovende maand voor XRP koers

Foto: Grey82/Shutterstock

Crypto-gigant Ripple ligt vaak onder vuur omdat het een enorme hoeveelheid van zijn eigen token, XRP, bezit en deze regelmatig op de markt dumpt. Marktparticipanten vrezen dat het bedrijf op het punt staat weer een enorme berg XRP te verkopen, wat mogelijk de prijs kan beïnvloeden. De groep heeft wellicht gelijk, aangezien data van XRPScan aantoont dat Ripple deze week een flink bedrag aan XRP naar exchanges heeft gestuurd.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple stuurt XRP naar exchanges

Ripple heeft al sinds 2017 ongeveer de helft van alle XRP in een digitale kluis gezet, in jargon ook wel de ‘escrow’. Elke maand komt 1 miljard XRP vrij, in theorie is alle 55 miljard XRP na verloop van tijd dus weer uit de kluis. Toch besluit het bedrijf regelmatig om een deel van de tokens weer in de kluis te stoppen.

Regelmatig blijft een deel gewoon buiten de kluis en op de markt verkocht. In dit geval heeft Ripple 800 miljoen XRP opnieuw vastgezet, en 200 miljoen XRP is beschikbaar gebleven.

Ripple heeft maandag hiervan 75 miljoen XRP gestuurd naar exchanges. Omgerekend is dit op het moment van schrijven bijna 35 miljoen euro waard. Bitstamp, Bitso, Independent Reserves en BTC Markets waren de ontvangende partijen.

Opvallend genoeg gebeurde dit precies op het moment dat het nepnieuws naar buiten kwam dat de de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvraag van BlackRock voor een spot-ETF voor bitcoin (BTC) had goedgekeurd.

Dit bleek uiteindelijk niet waar te zijn, maar bitcoin steeg alsnog even met meer dan 7%. Ook XRP steeg hard in prijs, waardoor het mogelijk een goed moment was om te verkopen.

Advertentie

XRP koers weer terug bij af

Of de verkoop daadwerkelijk op dat moment plaatsvond of nog moet gebeuren, blijft echter speculatief. De data toont alleen aan dat de XRP naar beurzen is verstuurd, niet of de tokens ook daadwerkelijk zijn verkocht.

Ripple scoorde deze zomer een grote overwinning in de rechtszaak met de SEC. De rechter oordeelde dat de secundaire verkoop van XRP, dus via exchanges, niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt.

Dat zorgde ervoor dat de XRP koers hard omhoogschoot, maar helaas is de koers inmiddels weer terug bij af. Alle winst van die periode is weer ingeleverd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie