Max Max
21/11/2023 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2023 12:05

Ripple topman pleit voor ’technologie-neutrale’ crypto regelgeving

XRP-XRP
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Ripple topman pleit voor 'technologie-neutrale' crypto regelgeving

Foto: rafapress/Shutterstock

Navin Gupta, de algemeen directeur van Ripple, het bedrijf achter XRP, wijst op de noodzaak van “technologie-neutrale” regelgeving binnen de cryptowereld. Hij pleit voor wet- en regelgeving die niet specifiek gericht is op enkel crypto, maar gericht is op de gehele technologie-sector.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto regelgeving loopt achter, zegt Ripple topman

Gupta is verantwoordelijk voor Ripple in Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Hij benadrukt dat de huidige regelgeving vaak achterloopt op de snelle ontwikkelingen binnen de crypto-industrie. Dat deed hij, net als Ripple CEO Brad Garlinghouse, tijdens het Swell 2023 evenement in Dubai:

“We willen niet dat mensen nadenken over het reguleren van de technologie. We willen dat regelgevers, of wie dan ook, technologieneutraal zijn. Het maakt niet uit of de desbetreffende activiteit plaatsvindt op de blockchain of traditioneel.

Als iemand betalingen verricht, moet het gereguleerd worden als een betalingsinstrument. Als iets als een effect wordt beschouwd, moet het gereguleerd worden als een effecteninstrument,” aldus Gupta.

Advertisement

Crypto educatie moet prioriteit krijgen

Een belangrijk punt dat Gupta naar voren brengt, is het risico van regelgeving gericht op specifieke technologieën. Dergelijke regels kunnen namelijk de ontwikkeling van nieuwe en veelbelovende projecten belemmeren, zegt Gupta.

Gupta benadrukt daarom het belang van educatie en samenwerking met regelgevers om hun begrip van de branche te vergroten. Daarnaast is het volgens hem van vitaal belang om niet-speculatieve toepassingen van crypto te introduceren. Gupta zegt het volgende hierover:

“Educatie en projecten gebaseerd op nut, waar echte bruikbaarheid is, zijn de manier waarop we regelgevers aan boord kunnen krijgen. Wanneer je praat over niet-speculatieve gebruiksscenario’s en hoe crypto daarin een rol kan spelen, luisteren regelgevers aandachtig omdat je dan niet zegt dat mensen speculeren om hun geld te verdubbelen. Je zegt, ‘Hoe kunnen we het makkelijker maken voor burgers om een beter voordeel te behalen dat ze vandaag niet krijgen?’”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement