Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
21/06/2024 13:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2024 13:01

Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend” over XRP verkoop

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Ripple (XRP) heeft het weer aan de stok met een nieuwe juridische zaak. Dit keer gaat het om een civiele rechtszaak in Californië over de effectenclaims tegen Ripple’s CEO Brad Garlinghouse.

Er werden vijf claims aangedragen tegen de CEO. Vier hiervan zijn afgewezen door een rechter en hadden betrekking op het verkopen van effecten zonder deze eerst te registreren bij de bevoegde regelgevende instantie, zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Een claim bleef echter overeind en gaat over de schending van de effectenwetten van Californië, waarbij Garlinghouse ervan beschuldigd wordt dat hij misleidende uitspraken heeft gedaan.

Ripple CEO was misleidend over XRP verkoop

De misleidende uitspraken zouden afkomstig zijn uit een interview in 2017 waarin de Ripple CEO aangaf “long te gaan op XRP’. Tegelijkertijd bleek hij miljoenen aan XRP te verkopen op verschillende crypto exchanges. Dat betekent dat nu een jury zal oordelen over deze aanklacht tegen Ripple.

Ripple’s advocaten geven aan dat XRP niet voldoet aan de definitie van een effect onder de Howey Test, een test om te bepalen of een transactie als een effect kwalificeert. Op basis van deze redenatie stellen de advocaten dat de uitspraken van Garlinghouse niet kunnen leiden tot een claim voor misleiding in verband met een effect.

De rechter, Phyllis Hamilton, is het daar echter niet mee eens. Hamilton stelt dat de rechtbank niet kan vaststellen dat Ripple’s handelen niet zou hebben geleid tot een redelijke verwachting van winst. De uitspraak van de rechter weerspiegelt dat eerdere beslissingen in vergelijkbare zaken niet altijd een doorslaggevende invloed hebben.

Ontwikkelingen SEC vs Ripple zaak

Nog altijd is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC in volle gang. We lijken langzamerhand tot een conclusie te komen waarin de overheidsinstantie een forse boete eist. Ripple heeft echter verzocht om een lagere boete door de boetes tegen Terraform Labs als referentie te gebruiken.

De SEC benadrukt echter dat de situatie van Ripple niet vergelijkbaar is met die van Terraform Labs, gezien de ernst van de overtredingen en de omstandigheden van de betrokken bedrijven. Hierdoor blijft de overheidsinstantie vooralsnog bij haar oorspronkelijke boetevoorstel van bijna $2 miljard. De toezichthouder stelt dat een lagere boete de strafwetgeving niet voldoende zou ondersteunen.

Anycoin Direct geeft 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Mislukte hack bewijst kracht Cardano: analisten voorspellen ADA-rally
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie