Simon Bosch Simon Bosch
21/03/2024 13:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 11:43

Ripple (XRP) en cosmos (ATOM) maken hun entree op grote cryptobeurs

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) en cosmos (ATOM) maken hun entree op grote cryptobeurs

Foto: rafapress/Shutterstock

Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2020 Ripple aanklaagde, koos een groot aantal crypto exchanges ervoor om Ripple’s cryptocurrency XRP uit hun aanbod te halen.

Toen Ripple in de zomer van 2023 een eerste overwinning behaalde in de rechtszaak, kregen meerdere cryptobeurzen het vertrouwen om XRP terug te brengen. Ook BitMEX durft het nu aan om XRP aan te bieden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP & ATOM toegevoegd op BitMEX

In een persbericht kondigt de grote derivatenbeurs aan dat het twee handelsparen heeft toegevoegd aan BitMEX’ spotmarkt, namelijk XRP-USDT en ATOM-USDT. ATOM is de cryptocurrency van het Cosmos-netwerk.

BitMEX lijkt na de rechtszaak niet de ondersteuning voor XRP helemaal te hebben laten vallen, het is simpelweg minder gericht op spotmarkten. In plaats daarvan richt het zich voornamelijk op derivaten, in de vorm van perpetual-futurescontracten, ook wel bekend als ‘perpetual swaps’.

Met deze contracten kun je speculeren op de koers, zonder dat er een verloopdatum is. Normaal gesproken verlopen futurescontracten na een bepaalde termijn, waarna je je positie moet verkopen of moet laten ‘doorrollen’ naar het nieuwe contract. Een ander belangrijk aspect van deze financiële producten is de ingebouwde hefboom.

Daarnaast biedt BitMEX de mogelijkheid om XRP en ATOM direct te converteren, onafhankelijk van de spotmarkt. Dat kan zowel met USDT als USDC en ruim 30 andere cryptocurrencies. Bovendien betaal je volgens het bedrijf dan geen extra kosten en hoef je je niet druk te maken om liquiditeit. Ook betekent de toevoegingen aan de spotmarkten dat je XRP en ATOM nu op kunt nemen en kunt verplaatsen naar je eigen wallet.

Advertentie

Ripple krijgt weer steun, ondanks lopende rechtszaak

De rechtszaak tegen Ripple is nog altijd niet afgelopen, maar XRP krijgt inmiddels wel weer meer steun van handelsplatformen. In 2020 is de token op veel verschillende beurzen uit het aanbod gehaald, waaronder op Bitstamp, Coinbase en Gemini.

Vorig jaar kwam hier snel verandering in nadat de rechter oordeelde dat secundaire verkopen van XRP niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt. Zo maakten Coinbase en Gemini kort na elkaar bekend de coin weer aan te bieden aan klanten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie