Simon Bosch Simon Bosch
21/03/2024 13:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 11:43

Ripple (XRP) en cosmos (ATOM) maken hun entree op grote cryptobeurs

XRP-XRP Cosmos-ATOM
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) en cosmos (ATOM) maken hun entree op grote cryptobeurs

Foto: rafapress/Shutterstock

Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2020 Ripple aanklaagde, koos een groot aantal crypto exchanges ervoor om Ripple’s cryptocurrency XRP uit hun aanbod te halen.

Toen Ripple in de zomer van 2023 een eerste overwinning behaalde in de rechtszaak, kregen meerdere cryptobeurzen het vertrouwen om XRP terug te brengen. Ook BitMEX durft het nu aan om XRP aan te bieden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP & ATOM toegevoegd op BitMEX

In een persbericht kondigt de grote derivatenbeurs aan dat het twee handelsparen heeft toegevoegd aan BitMEX’ spotmarkt, namelijk XRP-USDT en ATOM-USDT. ATOM is de cryptocurrency van het Cosmos-netwerk.

BitMEX lijkt na de rechtszaak niet de ondersteuning voor XRP helemaal te hebben laten vallen, het is simpelweg minder gericht op spotmarkten. In plaats daarvan richt het zich voornamelijk op derivaten, in de vorm van perpetual-futurescontracten, ook wel bekend als ‘perpetual swaps’.

Met deze contracten kun je speculeren op de koers, zonder dat er een verloopdatum is. Normaal gesproken verlopen futurescontracten na een bepaalde termijn, waarna je je positie moet verkopen of moet laten ‘doorrollen’ naar het nieuwe contract. Een ander belangrijk aspect van deze financiële producten is de ingebouwde hefboom.

Daarnaast biedt BitMEX de mogelijkheid om XRP en ATOM direct te converteren, onafhankelijk van de spotmarkt. Dat kan zowel met USDT als USDC en ruim 30 andere cryptocurrencies. Bovendien betaal je volgens het bedrijf dan geen extra kosten en hoef je je niet druk te maken om liquiditeit. Ook betekent de toevoegingen aan de spotmarkten dat je XRP en ATOM nu op kunt nemen en kunt verplaatsen naar je eigen wallet.

Advertentie

Ripple krijgt weer steun, ondanks lopende rechtszaak

De rechtszaak tegen Ripple is nog altijd niet afgelopen, maar XRP krijgt inmiddels wel weer meer steun van handelsplatformen. In 2020 is de token op veel verschillende beurzen uit het aanbod gehaald, waaronder op Bitstamp, Coinbase en Gemini.

Vorig jaar kwam hier snel verandering in nadat de rechter oordeelde dat secundaire verkopen van XRP niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt. Zo maakten Coinbase en Gemini kort na elkaar bekend de coin weer aan te bieden aan klanten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden
Advertentie