Erik Juffermans Erik Juffermans
14/07/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 11:41

Grote crypto beurzen verwelkomen massaal XRP na Ripple winst

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Gisteren kwam er na drie lange jaren eindelijk een uitspraak in de oeverloze rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Security and Exchange Commission (SEC). Ripple heeft een gedeeltijke overwinning behaald en de rechter zei dat de secundaire verkoop van XRP niet als effect geldt onder de Amerikaanse effectenwet. 

Toen de SEC de aanklacht eind 2020 bekendmaakte, haalde meerdere Amerikaanse beurzen direct XRP van hun platformen af, waaronder het grote Coinbase. Nu het weer veilig lijkt om XRP te noteren, is Coinbase er als eerste bij.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Exchanges verwelkomen Ripple

De rechter oordeelde gisteren dat de verkoop van XRP niet kwalificeert onder het verkopen van investeringseffecten. Naast Coinbase gaat bijvoorbeeld ook Gemini weer XRP aanbieden aan klanten.

“Coinbase zal het weer mogelijk maken om te handelen met XRP op het XRP netwerk. Zodra er genoeg aanbod van deze asset is zullen in fases de handelsparen XRP-USD, XRP-USDT en XRP-EUR worden gelanceerd.”

Ook crypto exchange Gemini deelde een vergelijkbaar bericht:

“Op basis van het besluit van vandaag dat de verkoop van XRP op exchanges geen effect is, gaat Gemini de notering van XRP voor zowel spot als derivaten verkennen.”

Daar blijft het niet bij: Naast Gemini en Coinbase gaan ook Kraken en Bitstamp XRP weer aanbieden aan hun klanten. Tot slot hebben we nog Binance.US, de Amerikaanse tak van de grootste cryptobeurs, die ook aankondigt XRP te hernoteren. Binance zelf, de internationale beurs, had nooit XRP verwijderd uit zijn aanbod. 

XRP winst laat meer crypto stijgen

Vlak na het besluit van de rechter ontplofte eindgistermiddag de koers van Ripple (XRP). Binnen enkele uren steeg de koers met exact 100 procent. Naast XRP stegen ook een hoop andere coins die de SEC vorige maand nog bestempelde als ongeregistreerde effecten in een aanklacht tegen Binance en Coinbase. Voorbeelden hiervan zijn Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polygon (MATIC).

De markt gaat ervanuit dat als de verkoop van XRP niet onder de effectenwet valt, dan geldt ook voor deze munten. Deze koersen stegen daarom gisteren ook keihard.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie