Thom Derks Thom Derks
17/03/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 16:00

Ripple (XRP) keert mogelijk terug naar Coinbase

Nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Als je Ripple en XRP volgt, dan is het je vast niet ontgaan dat Ripple al jaren verwikkeld is in een hevige juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens de SEC kwalificeert XRP als een effect onder de Amerikaanse financiële wetgeving en heeft Ripple de token illegaal op de markt gebracht. Als gevolg daarvan haalde Coinbase de munt van zijn platform af, maar daar komt mogelijk verandering in als Ripple de rechtszaak weet te winnen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP terug naar Coinbase?

Coinbase schorste in januari 2021 de handel in XRP, kort nadat de SEC de rechtszaak tegen Ripple begon. Sindsdien is daar, ondanks hevige tegenspraak van de XRP-gemeenschap, geen verandering in gekomen. Nu lijkt er toch licht aan het einde van de tunnel, want Paul Grewal, de Chief Legal Officer van Coinbase, laat weten dat er wel degelijk plannen zijn voor een terugkeer van XRP op het handelsplatform.

“Ik weet dat de XRP-gemeenschap gefrustreerd is over het feit dat ze hun favoriete asset niet meer kunnen verhandelen op Coinbase tijdens de rechtszaak tussen Ripple en de SEC”, aldus Grewal, die daarna aangeeft dat Coinbase de zaak tussen beide partijen scherp in de gaten houdt.

“Ik ben me ervan bewust dat het team van Ripple tot op heden een majestueus verhaal houden, waarmee ze de SEC aan het wankelen brengen en serieuze vragen stellen over de gehele geschiedenis van de SEC”, zo gaat Grewal verder in het interview met Tony Edward van Thinking Crypto.

Advertisement

Wanneer komt XRP terug?

Wanneer XRP dan precies terugkomt op het handelsplatform van Coinbase is voor Grewal nog lastig te zeggen. Uiteindelijk hangt dat allemaal af van de uitspraak van de rechter in de zaak tussen Ripple en de SEC, waar de gehele industrie vooralsnog op moet wachten.

“Veel hangt af van het precieze oordeel van de rechter. Ik weet dat dit niet het antwoord is waar de meeste mensen op zitten te wachten, maar als beursgenoteerde onderneming hebben wij een verantwoordelijkheid die betekent dat we voorzichtig moeten zijn op dit gebied”, aldus het hoofd van de juridische afdeling van Coinbase.

Zodra het oordeel van de rechter op tafel ligt kan Coinbase verder met deze kwestie en begint eventueel dus het proces om de token weer op het beursplatform te noteren. Wat dat betreft valt er nog weinig definitiefs te melden over dit vraagstuk.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement