Thom Derks Thom Derks
17/03/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 16:00

Ripple (XRP) keert mogelijk terug naar Coinbase

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Als je Ripple en XRP volgt, dan is het je vast niet ontgaan dat Ripple al jaren verwikkeld is in een hevige juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens de SEC kwalificeert XRP als een effect onder de Amerikaanse financiële wetgeving en heeft Ripple de token illegaal op de markt gebracht. Als gevolg daarvan haalde Coinbase de munt van zijn platform af, maar daar komt mogelijk verandering in als Ripple de rechtszaak weet te winnen.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP terug naar Coinbase?

Coinbase schorste in januari 2021 de handel in XRP, kort nadat de SEC de rechtszaak tegen Ripple begon. Sindsdien is daar, ondanks hevige tegenspraak van de XRP-gemeenschap, geen verandering in gekomen. Nu lijkt er toch licht aan het einde van de tunnel, want Paul Grewal, de Chief Legal Officer van Coinbase, laat weten dat er wel degelijk plannen zijn voor een terugkeer van XRP op het handelsplatform.

“Ik weet dat de XRP-gemeenschap gefrustreerd is over het feit dat ze hun favoriete asset niet meer kunnen verhandelen op Coinbase tijdens de rechtszaak tussen Ripple en de SEC”, aldus Grewal, die daarna aangeeft dat Coinbase de zaak tussen beide partijen scherp in de gaten houdt.

“Ik ben me ervan bewust dat het team van Ripple tot op heden een majestueus verhaal houden, waarmee ze de SEC aan het wankelen brengen en serieuze vragen stellen over de gehele geschiedenis van de SEC”, zo gaat Grewal verder in het interview met Tony Edward van Thinking Crypto.

Advertentie

Wanneer komt XRP terug?

Wanneer XRP dan precies terugkomt op het handelsplatform van Coinbase is voor Grewal nog lastig te zeggen. Uiteindelijk hangt dat allemaal af van de uitspraak van de rechter in de zaak tussen Ripple en de SEC, waar de gehele industrie vooralsnog op moet wachten.

“Veel hangt af van het precieze oordeel van de rechter. Ik weet dat dit niet het antwoord is waar de meeste mensen op zitten te wachten, maar als beursgenoteerde onderneming hebben wij een verantwoordelijkheid die betekent dat we voorzichtig moeten zijn op dit gebied”, aldus het hoofd van de juridische afdeling van Coinbase.

Zodra het oordeel van de rechter op tafel ligt kan Coinbase verder met deze kwestie en begint eventueel dus het proces om de token weer op het beursplatform te noteren. Wat dat betreft valt er nog weinig definitiefs te melden over dit vraagstuk.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie