Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
13/06/2024 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2024 17:01

Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Hoewel de prestaties van ripple (XRP) te wensen over laten, werkt het bedrijf achter de cryptocurrency hard door. Ripple Labs kondigde op 11 juni namelijk een nieuwe succesvolle overname aan.

Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten

Ripple focust met overname op de toekomst

Het gaat om Standard Custody, een digitale activa bewaarder. De deal werd eerder dit jaar aangekondigd en is cruciaal voor Ripple’s plannen om een Amerikaanse dollar stablecoin uit te rollen. Ook zal de overname helpen bij bredere doelen van de tokenisering van real-world asset (RWA).

De overname van Standard Custody brengt Ripple een aantal voordelen. Zo heeft het bedrijf  goedkeuring van de New York Department of Financial Services (NYDFS), een van de strengste financiële toezichthouders voor digitale activa. Dit geeft Ripple een solide regelgevende basis en verhoogt het vertrouwen in hun diensten.

De overname past in de bredere strategie van Ripple en volgt op de acquisitie van Metaco, een andere firma voor digitale activa bewaring, die in 2023 plaatsvond. Bij deze overname ging een bedrag van 250 miljoen dollar gemoeid.

Ripple gelooft dat de institutionele crypto bewaring industrie tegen 2030 een waarde van 10 biljoen dollar zal bereiken, omdat banken steeds meer digitale activa bewakingsdiensten willen bieden aan hun klanten.

Advertentie

De potentie van tokenisatie

Bewaringsdiensten zoals Standard Custody en Metaco omvatten de opkomst van het tokenisering van RWA’s, een markt die volgens Chainlink (LINK) meer dan $800 biljoen zou kunnen bereiken als alle kapitaalactiva wereldwijd worden getokeniseerd.

De overname past ook in de doelen van Ripple om in te springen op de tokenisatie trend. Larry Fink, CEO van vermogensbeheerder Blackrock, benadrukt dat tokenisatie de volgende grote stap is voor blockchain technologie. “We geloven dat de tokenisatie van financiële activa essentieel is. Dit zal ertoe leiden dat elk aandeel en elke obligatie op één ledger staan,” aldus Fink.

Het BUIDL fonds van Blackrock is gericht op RWA;s en stimuleert deze groei, met al meer dan $1 miljard aan getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties. Ook heeft BlackRock eerder dit jaar een tokenisatie fonds gelanceerd op de Ethereum (ETH) blockchain, dat inmiddels al honderden miljoenen dollars heeft aangetrokken.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie