Kevin Schijven Kevin Schijven
19/05/2024 12:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2024 11:35

Ripple’s XRPL ziet aantal XRP transacties meer dan verdubbelen in 2024

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple's XRPL ziet aantal XRP transacties meer dan verdubbelen in 2024

Foto: Wirestock Creators/Shutterstock

Hoewel de koers van XRP, de cryptomunt van Ripple, dit jaar nog wat achterblijft, ziet het netwerk wel een sterke stijging in 2024.

De XRP Ledger (XRPL) zag in het eerste kwartaal van dit jaar het aantal transacties meer dan verdubbelen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2023.

Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt

Aantal XRP transacties op XRPL verdubbelt in Q1 2024

Ripple publiceerde op 17 mei een rapport over de cryptomarkt en de prestaties van XRPL in het eerste kwartaal van 2024.

Het aantal transacties op XRPL steeg  in Q1 2024 naar 251,39 miljoen. Dat is een toename van maar liefst 108% ten opzichte van de 121,03 miljoen transacties die in Q4 2023 plaatsvonden.

Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat de gemiddelde kosten voor transacties op XRPL met 45% zijn gedaald in dezelfde periode. De kosten daalden van $0,001546 naar $0,000856.

“Zo toonde de daling in de gemiddelde kosten per transactie aan dat er een reset plaatsvond en er geen sprake was van netwerkcongestie in het kwartaal,” aldus het rapport.

Advertentie

Ook handelsvolume van Ripple op spotbeurzen dit jaar sterk gestegen

Ook het volume van XRP op spothandelsbeurzen nam sterk toe. Ditn zag een stijging van ongeveer 40% in Q1 2024 naar $865 miljoen.

Verder benoemt het rapport de indrukwekkende prestaties van de bitcoin (BTC) ETF’s en de stijging van het totale handelsvolume op cryptobeurzen. Het volume in de spothandel bereikte in maart $2,93 biljoen, het hoogst sinds mei 2021.

Ook bespreekt het rapport de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple liet onlangs weten dat het een boete van niet meer dan $10 miljoen passend vindt, maar de SEC is het daar niet mee eens. De toezichthouder is van mening dat Ripple een boete van bijna $2 miljard moet betalen.

“Wat betreft de volgende stappen zullen beide partijen afwachten tot de rechter een uitspraak doet over de definitieve maatregelen, wat waarschijnlijk in de komende maanden zal gebeuren. Ripple heeft er vertrouwen in dat de rechter eerlijk zal oordelen tijdens deze fase.”

Tot slot benoemt het rapport ook kort de prestaties van de XRP koers in het afgelopen kwartaal. De prijs bereikte begin februari zijn dieptepunt en piekte in maart.

Op 12 maart tikte XRP kort $0,74 aan, dezelfde piek als in november 2023. In april viel XRP echter wederom terug naar de $0,5  waar de koers vooralsnog boven standhoudt. Op het moment van schrijven komt XRP op $0,52 uit.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie