XRP heeft de afgelopen dagen bizarre dingen laten zien. Zo bereikte de koers onlangs zelfs een nieuw prijsrecord. Maar nu is natuurlijk de grote vraag; wat nu?
De Nederlandse analist Sjuul, van AltCryptoGems (hier te volgen op Instagram voor dagelijkse updates), maakt in een reactie aan Crypto Insiders zijn prijstargets bekend.
‘XRP volgt natuurkundige wet van Newton’
De XRP koers is de afgelopen dagen hard in waarde gestegen. Volgens Sjuul is hier de bekende derde natuurkundige wet van Newton in actie te zien: “op elke actie volgt een gelijke en tegengestelde reactie.”
De actie is in dit geval de fase waarin XRP maar liefst 2.800 dagen lang “consolideerde”. Dat betekent dat de prijs lange tijd zijwaarts bewoog in een vaste prijsregio.
De vergelijking met Newton is vooral een beeldspraak. In de natuurkunde geldt: op elke actie volgt een reactie. In de grafiek van XRP zie je dat terug. Jarenlang gebeurde er weinig (de ‘actie’: de koers bleef zijwaarts).
Nu volgt de reactie: een flinke uitbraak omhoog. Het idee is simpel, hoe langer iets wordt ‘opgesloten’, hoe heftiger het kan uitbreken.
Je kunt het vergelijken met een veer die jarenlang onder spanning wordt gehouden. Hoe langer en harder je die veer indrukt, hoe krachtiger de beweging is zodra je hem loslaat.
“Indien de uitbraak wordt bevestigd, zou dit kunnen betekenen dat we hier getuige zijn van een proportionele expansiefase die de koers naar de rechterbovenhoek van de grafiek kan sturen.”
XRP koers targets: ‘mogelijk 5 of 8 dollar’
In onze podcast ‘De Cryptotafel’ duiken we tot op de bodem in wat deze rally echt drijft. Wat zit er achter de opmars van XRP? En is de magische grens van $10 slechts een kwestie van tijd… of een dure illusie waar vooral bestaande holders hun hoop op vestigen?
De koers bevindt zich nu in onbekend gebied. Nooit eerder handelde XRP zo hoog wanneer we naar de XRP prijs in dollars kijken. Daarmee kan het lastig zijn om te bepalen waar de koers mogelijk naartoe kan bewegen, want naar weerstandsgebieden of supportzones uit het verleden kunnen we niet kijken.
Sjuul gebruikt de zogenoemde Fibonacci tool om toch een target te kunnen bepalen. De Fibonacci tool is een hulpmiddel dat handelaren gebruiken om in te schatten waar een koers naartoe kán bewegen.
Het is gebaseerd op wiskundige verhoudingen die je overal in de natuur tegenkomt, van bloemblaadjes tot schelpen. In de crypto-wereld gebruiken analisten het om logische koerspunten te vinden, zoals mogelijke toppen of bodems.
En op basis daarvan ziet hij “rond 5 en 8 dollar” de eerste mogelijke targets. Máár dan moet de huidige uitbraak wel bevestigd worden.
Een koers kan wel even uitschieten, maar dat betekent nog niet dat die stijging blijvend is. Kort gezegd: de koers moet zich daar een tijdje stevig boven houden voordat iedereen het ‘gelooft’.
De prijsregio waar XRP dus eerder 2.800 dagen in handelde, is nu nog steeds van belang om in de gaten te houden:
“Nu moeten de bulls ervoor zorgen dat we niet terugvallen in die regio. De belangrijkste verdedigingslinie is het weerstandsniveau dat we net hebben doorbroken.”

Kortom, het blijft voor handelaren belangrijk om de grafieken goed in de gaten te blijven houden. Wij houden je in ieder geval op de hoogte in ons gratis Crypto Insiders WhatsApp-kanaal.
Tijdelijk: Bitcoin-oranje McLaren F1 petjes gratis voor alle Nederlanders & Belgen
De voordeligste cryptobeurs van de lage landen, OKX, deelt uit. Dankzij hun strategische samenwerking met het F1-team van McLaren mogen ze alle Nederlandse en Belgische lezers van Crypto Insiders een officiële McLaren F1-pet volledig gratis aanbieden, en deze wordt gratis thuis geleverd.
Daarbovenop maak je ook nog kans op VIP-kaarten voor de Grand Prix van Zandvoort.
Aanmelden en je eerste crypto kopen kost je slechts 1 minuut – en is helemaal gratis.