Ivo Melchers Ivo Melchers
31/12/2023 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2023 12:10

XRP op de drempel van historische mijlpaal

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP op de drempel van historische mijlpaal

Foto: Grey82/Shutterstock

De adoptie van XRP, de cryptomunt van Ripple, nadert een nieuwe fase. Het aantal walletadressen staat namelijk slechts een haartje verwijderd van het bereiken van een historische mijlpaal, wat duidt op een groeiende interesse in XRP.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP adoptie

Even voor de goede orde: Ripple is het bedrijf, XRP Ledger is de software en XRP is de cryptomunt. De XRP Ledger (XRPL) is geen blockchain net als Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) maar is wel een vorm van distributed ledger technology (DLT). DLT is een bredere term waarvan blockchain een specifiek type is.

De XRPL vormt de ruggengraat van XRP en is net als iedere blockchain uiterst transparant. Zo kan het aantal walletadressen gemakkelijk in kaart worden gebracht, wat een belangrijke graadmeter van de algehele adoptie is.

Uit data van XRPL Services blijkt dat de teller wat betreft het aantal walletadressen momenteel op 4.983.828 uitkomt. Met nog een klein zetje zou de grote mijlpaal van 5 miljoen walletadressen worden behaald. Deze indrukwekkende prestatie weerspiegelt de toenemende populariteit en het gebruik van XRP, een van de grootste en oudste crypto van de markt.

Het aantal walletadressen staat niet noodzakelijkerwijs gelijk aan het aantal individuen dat het netwerk in gebruik neemt. Zo kan een enkel individu meerdere adressen in bezit hebben, en kan één adres ook een groot aantal individuen vertegenwoordigen.

De totale XRP-balans dat wordt vastgehouden in alle wallets tezamen staat gelijk aan iets minder dan 59,3 miljard XRP. Daarnaast tonen gegevens aan dat 1.402 wallets geen enkele XRP-balans hebben.

Advertentie

Crypto-comeback van 2023

XRP verscheen gisteren nog in het lijstje van 3 succesvolle munten die de crypto-wereld dit jaar hebben verrast. 2023 zal voor Ripple namelijk de boeken ingaan als het jaar van de grote overwinning in de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In juli werd namelijk onder andere geoordeeld dat de verkoop van XRP op handelsbeurzen niet onder de effectenwetgeving valt. Destijds kreeg de XRP koers een flinke boost, maar de stijging werd ook weer grotendeels ingeleverd. Desondanks markeert het een grote stap in de jarenlange strijd met de financiële waakhond.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie