Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
21/06/2024 17:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2024 13:52

XRP zakt onder $0,50: investeerders bereiden voor mogelijke stijging

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple's XRPL ziet aantal XRP transacties meer dan verdubbelen in 2024

Foto: Wirestock Creators/Shutterstock

XRP zit de afgelopen dagen in een dalende trend en heeft er zelfs voor gezorgd dat de digitale munt onder de $0,50 is gekomen. De daling biedt echter ook mogelijkheden en dat zien we onder andere terug in de open interest (OI).

Volgens gegevens van blockchain analyse platform CryptoQuant is de OI toegenomen, wat wordt gezien als een indicatie dat investeerders meer posities openen met de verwachting dat de prijs van XRP zal stijgen. Hoewel de stijgende OI samen met de prijs stijgende verwachtingen en acties van investeerders weerspiegelt, kan dit ook leiden tot plotselinge marktfluctuaties. Daarom is het verstandig om de komende tijd voorzichtig te zijn als.

Impact van de XRP-rechtszaak

De juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple is voelbaar. We zitten echter in de laatste fase van de rechtszaak waarin de overheidsinstantie een boete eist van bijna $2 miljard.

Op 13 juni verzocht Ripple de rechter om een boete van maximaal $10 miljoen. De SEC verwierp dit verzoek op 14 juni, met het argument dat de zaken niet vergelijkbaar zijn. De toezichthouder benadrukte dat een lagere boete niet in overeenstemming zou zijn met de doelstellingen van de civiele strafwetten. Afhankelijk van de uitkomst van de boete kan een aanzienlijke impact hebben op de XRP koers. Een positieve uitspraak, zoals we op 13 juli 2023 zagen, kan de prijs parabolisch doen stijgen. Toen zagen we een 100% waardestijging in slechts 24 uur.

Ripple samenwerking met 10 overheden

Ripple heeft een belangrijke stap gezet door samenwerkingen aan te kondigen met tien overheden om Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) te ontwikkelen. Het initiatief werd bekendgemaakt door Ripple’s CEO Brad Garlinghouse en benadrukt de rol van het crypto bedrijf in de toekomst van nationale digitale valuta’s.

CBDC’s zijn digitale versies van nationale valuta’s en beloven een verhoogde efficiëntie en veiligheid in financiële systemen. Ripple’s blockchain technologie sluit daarbij goed aan doordat het snellere, veiligere en transparantere transacties mogelijk maakt. Hoewel details vertrouwelijk zijn, benadrukt Garlinghouse dat deze partnerschappen deel uitmaken van een bredere digitaliseringstrend in de financiële sector. Onder de betrokken landen zijn Georgië, Colombia, Bhutan, Palau en Montenegro.

Anycoin Direct geeft 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie