Ivo Melchers Ivo Melchers
23/08/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2023 16:00

XRP ziet winsten verdampen na juridische zege over toezichthouder

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP ziet winsten verdampen na juridische zege over toezichthouder

Foto: Shutterstock/ alexgo.photography

Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden sinds de champagne bij Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, ontkurkt werd. Rechter Analisa Torres oordeelde op 13 juli namelijk dat de secundaire verkoop van XRP, ofwel via handelsplatformen, niet in strijd is met de Amerikaanse effectenwetgeving. De XRP koers schoot in een rechte lijn de lucht in en het geluk leek niet meer op te gaan voor de XRP-community. Inmiddels is de koers echter weer terug bij af en zijn alle winsten compleet weggeveegd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP winsten weggewist

Het is het zoveelste voorbeeld van hoe snel het allemaal kan gaan op de cryptomarkt. Vlak vóór het vonnis handelde XRP nog op een prijs van om en nabij de $0,47, maar na de overwinning werd een hoogtepunt van $0,9447 bereikt. Dit betekent dat de cryptomunt in extreem korte tijd in waarde verdubbelde.

Naarmate de koers de lucht in schoot, namen gevoelens van euforie en hebzucht steeds meer toe onder investeerders. Inmiddels staat iedereen wat dat betreft weer met beide benen op de grond, aangezien XRP op het moment van schrijven uitkomt op een koers van $0,5189.

Te midden van de bredere marktcorrectie staat XRP op het moment meer dan 13 procent lager dan vorige week. De koers is wat dat betreft natuurlijk sterk afhankelijk van de prestaties van bitcoin (BTC), dat de gehele markt met zich meetrekt.

Advertentie

Het laatste Ripple nieuws

Eerder deze week heb je wellicht in het Ripple nieuws voorbij zien komen dat de rechtszaak mogelijk een lang staartje krijgt. De uitspraak van 13 juli betekent niet dat er een punt achter de rechtszaak is gezet. Het was namelijk een eerste uitspraak van de rechter in de juridische strijd.

De CTO van Ripple, David Schwarts, liet deze week weten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in hoger beroep wil gaan en het gehele proces wil stilleggen tot dit is afgerond. Dit zou betekenen dat er nog veel tijd overheen zal gaan voordat er een definitief einde aan de strijd wordt gebreid.

Na de zeer positieve uitspraak in juli verwelkomde grote beurzen als Coinbase, Gemini, Kraken en Binance.US de token van Ripple. Nu gaat bovendien het gerucht rond dat Robinhood, het populaire Amerikaanse handelsplatform, XRP zal toevoegen aan hun platform tegen eind 2023. De tijd zal ons leren of deze geruchten op waarheid zijn berust.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie