Kevin Schijven Kevin Schijven
18/04/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2022 14:04

Grootste bioscoopketen ter wereld accepteert dogecoin en shiba inu in app

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste bioscoopketen ter wereld accepteert dogecoin en shiba inu in app

Foto: Mark Zhu / Shutterstock.com

AMC Theatres, de grootste bioscoopketen ter wereld, accepteert nu betalingen met cryptocurrencies via de mobiele app van het bedrijf, waaronder de beruchte meme tokens: dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB). Dat kondigt AMC CEO Adam Aron aan op 15 april:

AMC is met meer dan 1.000 bioscopen in de wereld niet alleen de grootste bioscoopketen ter wereld, maar het is ook de eerste bioscoop die betalingen met crypto heeft omarmt. Klanten van AMC kunnen sinds afgelopen november hun bioscoopkaartjes kopen met bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC).

CEO Aron kondigde toen ook aan dat betalingen met DOGE en SHIB eraan komen, maar het was nog onduidelijk wanneer dit zou zijn. Sinds begin maart wordt ook DOGE & SHIB geaccepteerd, een week eerder dan verwacht werd.

Nu kunnen klanten ook met deze meme tokens betalen voor AMC bioscoopkaartjes via de mobiele app van het bedrijf. Dat is een dag eerder mogelijk dan aangekondigd werd.

Slapende reus VeChain wordt wakker, is XRP gedoemd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Vooralsnog alleen VS

Alhoewel AMC ook meer dan 350 bioscopen heeft in Europa, is de AMC app echter alleen voor klanten in de Verenigde Staten. Desondanks is het een sterk teken dat de adoptie van crypto, die vorig jaar in een versnelling terecht kwam, nog altijd sterk doorzet.

Billy Markus, ook bekend als Shibetoshi Nakamoto en de oprichter van Dogecoin, vraagt Aron om gegevens over aantallen te delen. Hij denkt dat het niet alleen interessant zou zijn om te zien welke crypto meer gebruikt wordt voor bioscoopkaartjes, het kan ook tot meer concurrentie leiden.

https://twitter.com/BillyM2k/status/1515036074271129600

Toch raden sommige mensen het af om bioscoopkaartjes in de VS met crypto te kopen. Als je namelijk in de VS een kaartje koopt met crypto, dan verkoop je in principe je crypto en dat is belastbaar. Afhankelijk of het kaartje meer of minder waard is dan wat je voor je crypto betaalde, heb je mogelijk winst of verlies gemaakt en dat moet gemeld worden bij de Internal Revenue Service (IRS).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie