Roy van Krieken Roy van Krieken
30/01/2022 07:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 07:51

Interesse in Shiba Inu lijkt volledig te zijn opgedroogd

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

 

Een paar maanden geleden stond de meme-coin Shiba Inu (SHIB) behoorlijk in de schijnwerpers. De cryptocurrency steeg binnen korte tijd astronomisch en de interesse van crypto investeerders in het project was op momenten gigantisch. Shiba Inu kwam zelfs in de top 10 van grootste cryptocurrencies te staan. Inmiddels is de koers van Shiba Inu echter helemaal onderuit gezakt en ook de hype en interesse rondom het project lijken volledig te zijn verdampt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Google Trends

Het afgelopen jaar was Shiba Inu zelfs zo populair dat het bovenaan stond op CoinMarketCap qua zoekopdrachten. Ook op de Google werd er over de hele wereld enorm veel gezocht naar bijvoorbeeld ‘Shiba Inu’ of ‘Buy Shiba Inu’. 

Dit zoekvolume op Google is de afgelopen 90 dagen echter totaal opgedroogd. In Google Trends is te zien dat er een piek werd bereikt qua interesse op 29 oktober van het vorige jaar. Inmiddels is dit aantal zoekopdrachten met maar liefst 92% gekelderd!

Shiba Inu koers

De koers van de meme-coin wist niet veel beter te presteren de afgelopen maanden. Sinds de all-time high die werd gezet aan het einde van oktober 2021 is de SHIB koers meer dan 75% gezakt.  Aan het begin van januari kelderde de marktkapitalisatie van Shiba Inu in slechts een week tijd zelfs met meer dan $3,5 miljard.

Hoewel het team van Shiba Inu achter de schermen nog altijd hard werkt om het project weer tractie te laten krijgen lijkt dit inmiddels een behoorlijke opgave te zijn geworden. Hier en daar wordt SHIB nog wel eens genoteerd op een nieuwe crypto exchange, maar de extreme koersstijging die we in het verleden zagen lijken tot dusver verleden tijd.

Uiteraard is Shiba Inu niet de enige cryptocurrency die op het moment slecht presteert. Door de grote onzekerheid in zowel de crypto- als aandelenmarkten staan de meeste cryptocurrencies diep in het rood. Desalniettemin is de ondergang van SHIB een uitschieter te noemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie