Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
16/04/2024 10:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2024 08:34

Shiba inu en dogecoin opvallend sterk tijdens recente crash, toont data

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB
shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba inu en dogecoin opvallend sterk tijdens recente crash, toont data

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Altcoins hebben het zwaar te verduren tijdens de recente crash. Veel munten zien forse dalingen in de afgelopen weken. Ook meme coins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) moeten het doen met een fixe correctie. Beide projecten zagen een daling van ongeveer 24%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Liquiditeit overtuigend vergeleken met concurrentie

Ondanks dat de hype rond meme munten enigszins is afgenomen, blijven de markten voor deze projecten opvallend liquide. Uit data van CoinDesk blijkt dat de handelsvolumes van de leidende meme munten zijn gedaald, maar dat ze significant hoger blijven dan eerder dit jaar.

De liquiditeit wordt gemeten aan de hand van de ‘1% marktdiepte’. Dit is een financiële maatstaf die gebruikt wordt om de liquiditeit van een markt te beoordelen, met name hoe gemakkelijk het is om grote orders uit te voeren zonder dat dit een aanzienlijke invloed heeft op de prijs van een activum.

De marktdiepte is een belangrijke indicator voor investeerders en handelaren die grote posities willen innemen of verlaten, Het kan hen namelijk helpen om hun transacties beter te plannen en minder marktimpact.

Voor Dogecoin betrof de waarde van orders $10 miljoen om zijn koers met 1% te doen stijgen. Bij SHIB ging het om $4 miljoen. De bedragen komen relatief hoog uit en duiden op een sterke liquiditeit. Ter vergelijking, de 1% marktdiepte van solana (SOL), dat een marktkapitalisatie heeft dat ongeveer drie tot vijf keer hoger is, staat rond de $20 miljoen.

Advertentie

Winst met dogecoin

Memecoins staan bekend om hun volatiliteit. In de afgelopen maanden, vooraf aan deze correctie, konden we al ervaren hoe snel de projecten konden stijgen. Een week geleden keken we nog naar de verdiensten die een dollar-cost averaging (DCA) strategie in DOGE je hadden opgeleverd als je een jaar geleden was begonnen met investeren.

DCA is een investeringstechniek waarbij beleggers periodiek, bijvoorbeeld wekelijks, een vast bedrag investeren ongeacht de koersschommelingen. Dit verlaagt niet alleen de emotionele last die gepaard gaat met investeren, maar vermindert ook de impact van marktvolatiliteit op de investering.

In het praktijkvoorbeeld met Dogecoin is te zien hoe voordelig de strategie kan zijn. Als je vanaf het begin van 2023 wekelijks €25 in de token had geïnvesteerd, kwam je op een forse winst te staan tegen eind maart 2024. Met een toenmalige waarde van bijna €0,20 per DOGE, vertegenwoordigde een jaarinvestering van €1.625 een uiteindelijk bedrag van ongeveer €4.170, een winst van 156%.

Zoals gezegd staan meme-crypto bekend om hun volatiliteit. Daarom is het belangrijk dat investeerders bewust zijn van de risico’s van dergelijke cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie