Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
21/12/2023 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2023 17:35

Wat betekent dit voor SHIB? Tron oprichter haalt $6 miljoen uit exchange

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu onthult .shib: Een revolutionair internetdomein voor crypto

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Justin Sun, de oprichter van Tron (TRX) haalde onlangs $6 miljoen aan Shiba Inu (SHIB) vanuit zijn addres bij crypto exchange Binance. Het rest investeerders de vraag of er een daling van het meme project op komst is. Als het aan de bekende crypto analist Ali Martinez ligt, toont SHIB juist tekenen van een uitbraak. Hij stelt dat als SHIB boven een cruciaal steunniveau blijft, de prijs zou kunnen stijgen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Sun haalt SHIB van exchange

Op 17 december was er een significante prijsstijging waarbij de prijs van de munt een lokale piek bereikte van $0,00001165. Op de dagelijkse tijdlijn bevond SHIB zich binnen een stijgend parallel kanaal sinds juni, wat wijst op een korte termijn trend van geleidelijke stijging. Een stijgend parallel kanaal is een technisch analyse patroon gevormd door twee parallelle, opwaartse lijnen die de steun- en weerstandsniveaus van een asset weergeven, waarbij de prijs binnen deze grenzen een opwaartse trend vertoont. Het lukte de munt niet om de stijging vol te houden en daalde de koers naar een waardering van rond de $0,000010.

Daarnaast toont de relative strength index (RSI) van Shiba Inu een gemengd beeld. De RSI bevindt zich boven de 50, wat doorgaans een bullish (positieve) trend aangeeft, maar zit in een dalende lijn. Het kan een voorteken zijn van een mogelijke trendomkering naar beneden.

Advertentie

Bekende bokser kiest voor Shibarium

De Manny Pacquiao Foundation, opgericht door de beroemde bokser en politicus Manny Pacquiao, heeft gekozen voor Layer-2 Shibarium voor haar operationele behoeften. Jon Sisson, uitvoerend directeur van de stichting, benadrukt dat Shibarium hen zal helpen hun filantropische missie te versterken en uit te breiden naar meer mensen wereldwijd. De adoptie van Shibarium door de Manny Pacquiao Foundation toont de groeiende relevantie van blockchain technologie in de non-profitsector, waarbij de nadruk ligt op transparantie en operationele efficiëntie.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie