Rico Engelbarts
02/09/2018 19:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 12:40

Thailand loopt voorop als het gaat om blockchain-technologie

icon-overheidregulatie
Overheid en re...
thailand_loopt_voorop_als_het_om_blockchain_technologie_gaat

Een eerdere aankondiging door de Bank of Thailand (BoT) stelde dat het distributed ledger-technologie zou gaan gebruiken om een eigen Central Bank Digital Currency (CBDC) te ontwikkelen en uit te geven. De eerste fase van het initiatief, Project Inthanon genaamd, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond. Thailand loopt voorop met de toepassing en regulatie van cryptocurrencies en blockchain-technologie in vergelijking met andere landen in Zuidoost-Azië.
Doordat de Thaise overheid richtlijnen en regelgevingen omtrent initial coin offerings (ICO’s) biedt, weten op blockchain gebaseerde platforms precies wat ze kunnen verwachten bij het opzetten van een zaak in het land. Volgens Tech Crunch is het vanwege deze duidelijke richting dat Thailand in trek is bij internationale startups.
Deze startups hebben ook een transparante relatie met de Thaise regelgevers om ervoor te zorgen dat zij zich vanaf het begin aan de regels houden. In deze verhouding worden ook de regelgevers meer blootgesteld aan de industrie en kan het derhalve de sector beter begrijpen en er zelfs op inspelen. In een recente verklaring van de BoT wordt bijvoorbeeld vermeldt dat het Project Inthanon is ontwikkeld om…

…de technologische paraatheid van de Thaise financiële sector te vergroten door nieuwe financiële technologieën toe te passen om de operationele efficiëntie te verbeteren. In dit opzicht zal het creëren van een ecosysteem […] een belangrijke drijvende kracht worden voor een digitale toekomst voor de Thaise financiële sector.

Niet alleen het feit dat Thailand zo openstaat voor de crypto-industrie is opmerkelijk, maar ook hoe snel en efficiënt het land dat doet. Autoriteiten over de hele wereld lijken achter te lopen als het gaat om het maken en implementeren van regelgeving, ook al bestaat de crypto-industrie inmiddels als een jaar of tien. Thailand lijkt op de hoogte te zijn van het potentieel en heeft een vastberaden strategie gevolgd voor de toekomst van blockchain-technologie in het land.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen
Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen
Advertentie
crypto-insiders-icon