Rico Engelbarts
17/05/2020 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2020 19:06

TON-investeerders willen direct hun geld terug na stopzetten Telegram's blockchain-project

Nieuws
TON-investeerders willen direct hun geld terug na stopzetten Telegram's blockchain-project

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Op 12 mei besloot Telegram officieel om zijn betrokkenheid bij blockchainproject, Telegram Open Network (TON), te beëindigen. Dit is het resultaat van een langlopende juridische strijd met de toezichthouders van de Verenigde Staten over het GRAM-token. Telegram, dat in 2018 $1,7 miljard ophaalde met zijn Initial Coin Offering (ICO), zal zijn investeringen terug moeten betalen.
CEO en Telegram oprichter, Parel Durov, introduceerde een terugbetalingsregeling voordat het TON-project werd stopgezet. Investeerders kregen de keuze voor een onmiddellijke terugbetaling van 72% van hun initiële investering, of een terugbetaling van 110% in 12 maanden. Al lijkt 110% de aantrekkelijke optie, de meerderheid besluit nu toch voor de 72% te gaan.
Een rapport van Forbes Rusland wijst erop dat de meerderheid van TON-investeerders heeft besloten om zo snel mogelijk hun geld terug te krijgen door te kiezen voor de 72%. Volgens Disruptive Era Fund, dat met een investering van $70 miljoen een van de grotere investeerders was, kiest meer dan 80% voor de directe terugbetaling. Ook Egor Vinogradov, CEO van Sun Crypto Management, zei dat iedereen in zijn kring heeft besloten om de 72% te nemen. Investeringsmaatschappij Exante zou zelfs al hun 72% hebben teruggekregen.

Bezorgdheid over rechtszaken uit de VS

Amerikaanse investeerders die goed zijn voor $424,5 miljoen van de totale $1,7 miljard komen niet in aanmerking voor de 110% terugbetalingsoptie. Door de onzekere houding van regelgevende instanties in de Verenigde Staten, zijn dus al 39 investeerders van de totaal 175 entiteiten verplicht om voor de 72% te kiezen.

Nog niet iedereen heeft een beslissing genomen

Terwijl de ruime meerderheid blijkbaar kiest voor de directe uitbetaling, is toch nog niet iedereen zeker over de keuze. David Yakobashvili, mede-oprichter van Wimm-Bill-Dann Foods zou, ondanks de formele deadline van 15 mei, nog steeds onderhandelen met Telegram over de kredietmogelijkheden voor de $60 miljoen investering.
Mede-oprichter van de Qiwi-groep, Sergey Solonin, besloot daarentegen wel voor de 110% te gaan en zou zijn investering van $17 miljoen opnieuw uitlenen aan Telegram.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie