Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

UNICEF lanceert cryptocurrency-fonds, accepteert bitcoin (BTC) en ether (ETH)

UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties, heeft een cryptocurrency-fonds gelanceerd waarvoor het donaties in bitcoin (BTC) en ether (ETH) accepteert. Dat kondigt de organisatie aan in een persbericht gepubliceerd op 8 oktober.

Het fonds is opgezet ter ondersteuning van open source technologie die “kinderen en jongeren over de hele wereld zou kunnen helpen.” Het is de eerste organisatie van de VN dat met cryptocurrency werkt. Henrietta Fore, uitvoerend directeur van UNICEF, zegt:

Dit is een nieuwe en spannende onderneming voor UNICEF. Als digitale economieën en valuta’s de potentie hebben om het leven van komende generaties vorm te geven, is het belangrijk dat we de mogelijkheden die ze bieden onderzoeken. Daarom is de oprichting van ons cryptocurrency-fonds een belangrijke stap voorwaarts in humanitair en ontwikkelingswerk.

- Advertentie -

De Ethereum Foundation is de eerste donor en heeft naar verluidt 100 ether, oftewel zo’n $18.000, aan het nieuwe fonds gedoneerd. De eerste donaties zullen naar de volgende drie startups gaan: Prescrypto, Atix Labs en Utopixar. Aya Miyaguchi, directeur van de Ethereum Foundation, zegt:

De Ethereum Foundation is verheugd om aan te tonen wat Ethereum en blockchain-technologie voor gemeenschappen over de hele wereld kunnen betekenen. Samen met UNICEF nemen we actie met het crypto-fonds om de toegang tot basisbehoeften, rechten en middelen te verbeteren.

We willen het onderzoek en de ontwikkeling van het Ethereum-platform ondersteunen en de gemeenschap laten groeien voor diegenen die zullen profiteren van een technologie die de komende jaren talloze levens en industrieën zal verbeteren.

In mei kondigde UNICEF Australia de HopePage aan, een website die de rekenkracht van de CPU van lokale websitebezoekers gebruikt voor cryptocurrency-mining.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.353,21 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.247,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.309,11 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.312,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.321,09 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...