Erik Juffermans Erik Juffermans
20/10/2022 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2022 12:08

Volgens Walmart gaat crypto betaalsystemen totaal veranderen

Nieuws
Volgens Walmart gaat crypto betaalsystemen totaal veranderen

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

Walmart, de Amerikaanse supermarktketen, is een van de meest vooruitstrevende bedrijven wat betreft crypto adoptie. Recent plaatste de multinational al bitcoin (BTC) ATM’s in meerdere filialen en nu heeft de technisch directeur van het bedrijf zich ook optimistisch over crypto uitgesproken. De directeur in kwestie, Suresh Kumar, gelooft dat cryptocurrencies een cruciaal betaalmiddel zullen worden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Walmart in de metaverse

Volgens Kumar is de manier waarop consumenten nieuwe producten treffen en aanschaffen aan het veranderen. Hij meent dat social media en de metaverse een zeer prominente rol zullen gaan innemen. Social media doet dit grotendeels al, en hij verwacht dat de metaverse deze lijn zal doortrekken. In deze nieuwe omgevingen zal crypto een belangrijk deel vormen hoe consumenten transacties uitvoeren, aldus de hoge pief van Walmart.

De opmerkingen van Kumar zijn in lijn met recente beleidsveranderingen bij de Amerikaanse retailgigant. Afgelopen maand zette Walmart zijn eerste stappen in de metaverse. In samenwerking met Roblox Metaverse werd Walmart Land gelanceerd. In deze virtuele wereld biedt de supermarktketen spelletjes, een muziekplatform en zelfs een virtueel reuzenrad aan. Ook kunnen klanten hier virtuele producten aanschaffen. 

Grote NFT plannen

Vooralsnog zijn NFT’s niet geïntegreerd in Walmart’s virtuele wereld. Die plannen zijn er echter wel. Begin dit jaar diende het bedrijf patenten in voor een virtuele winkel in de metaverse. Met deze patenten zijn de eerste stappen gezet voor het aanbieden van tokens, NFT’s en wellicht een eigen cryptocurrency.

Walmart wil het bovenal toegankelijk en gemakkelijk maken voor klanten om deze nieuwe technologieën te gebruiken.

“We willen er zeker van zijn dat klanten gemakkelijk transacties kunnen uitvoeren, en er voor henzelf zo veel mogelijk waarde uit kunnen halen. Dat is het aspect waar betaalsystemen het meest zullen veranderen.” 

Aldus Kumar. Zoals eerder vermeld heeft Walmart al op verschillende locaties bitcoin ATM’s geplaatst. Momenteel zijn dat er slechts 200. De supermarktketen heeft echter aangegeven dit aantal op te schroeven naar 8 duizend ATM’s. Wanneer dit precies gerealiseerd zal worden is niet bekend.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie