Timo Bult Timo Bult
18/01/2022 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2022 07:07

Walmart dient patenten in voor winkel in metaverse met NFT’s

icon-finance
Finance nieuws
Walmart dient patenten in voor winkel in metaverse met NFT's

Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

De enorme Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft een eerste kleine stap in het metaverse gezet. Het bedrijf diende onlangs een aantal patenten in die draaien om het metaverse, non-fungible tokens (NFT’s) en cryptocurrency. In een interview met het Amerikaanse CNBC reageert Walmart op het nieuws.

Dit had een €1.000 investering in Nvidia in januari je nu opgeleverd
  • icon-finance
    Finance nieuws

Walmart wil virtuele winkel

In totaal diende Walmart zeven patenten in bij het US Patent and Trademark Office (USPTO). Daaruit blijkt dat de supermarktketen onderzoekt hoe het “virtuele valuta voor gebruik door leden van een online gemeenschap … op het gebied van NFT’s [en] financiële transactiediensten met cryptocurrency, NFT’s en blockchain-technologie” aan klanten kan aanbieden.

Ook lijkt Walmart van plan te zijn om een online winkel op te richten met onder andere virtuele producten zoals elektronica, speelgoed, sportproducten en meer. Het bedrijf lijkt hiermee in te willen spelen op de mogelijke toekomst waarin consumenten ook in de virtuele wereld dingen bezitten middels NFT’s.

Het is overigens nog niet zo dat Walmart ook echt de crypto-wereld betreedt. Zo laat een woordvoerder aan CNBC weten:

“We testen voortdurend nieuwe ideeën. Sommige ideeën worden producten of diensten die de klant bereiken. En sommige testen, herhalen en leren we van.”

Deze keer geen ‘fake news’

Wat wel zeker is, is dat het deze keer geen fake news betreft. In september vorig jaar was Walmart nog onderwerp van een enorme stunt. Berichtgeving vanuit bepaalde bronnen stelden toen dat Walmart en Litecoin (LTC) de samenwerking aan waren gegaan. Klanten zouden met LTC voor hun boodschappen kunnen gaan betalen. De litecoin koers steeg vanzelfsprekend enorm na het nieuws.

Uiteindelijk bleek het dus om nepnieuws te gaan. Opvallend was dat zelfs de grootste media erin trapten, waaronder Reuters.

Overigens zijn de bovenstaande patenten niet de eerste voor Walmart. In 2019 diende het nog patenten in om met drones op basis van blockchain-technologie pakketten te bezorgen. Datzelfde jaar leek het er op dat Walmart toen ook al aan een eigen crypto werkte.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie