Timo Bult Timo Bult
18/01/2022 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2022 07:07

Walmart dient patenten in voor winkel in metaverse met NFT’s

icon-finance
Finance nieuws
Walmart dient patenten in voor winkel in metaverse met NFT's

Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

De enorme Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft een eerste kleine stap in het metaverse gezet. Het bedrijf diende onlangs een aantal patenten in die draaien om het metaverse, non-fungible tokens (NFT’s) en cryptocurrency. In een interview met het Amerikaanse CNBC reageert Walmart op het nieuws.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Walmart wil virtuele winkel

In totaal diende Walmart zeven patenten in bij het US Patent and Trademark Office (USPTO). Daaruit blijkt dat de supermarktketen onderzoekt hoe het “virtuele valuta voor gebruik door leden van een online gemeenschap … op het gebied van NFT’s [en] financiële transactiediensten met cryptocurrency, NFT’s en blockchain-technologie” aan klanten kan aanbieden.

Ook lijkt Walmart van plan te zijn om een online winkel op te richten met onder andere virtuele producten zoals elektronica, speelgoed, sportproducten en meer. Het bedrijf lijkt hiermee in te willen spelen op de mogelijke toekomst waarin consumenten ook in de virtuele wereld dingen bezitten middels NFT’s.

Het is overigens nog niet zo dat Walmart ook echt de crypto-wereld betreedt. Zo laat een woordvoerder aan CNBC weten:

“We testen voortdurend nieuwe ideeën. Sommige ideeën worden producten of diensten die de klant bereiken. En sommige testen, herhalen en leren we van.”

Deze keer geen ‘fake news’

Wat wel zeker is, is dat het deze keer geen fake news betreft. In september vorig jaar was Walmart nog onderwerp van een enorme stunt. Berichtgeving vanuit bepaalde bronnen stelden toen dat Walmart en Litecoin (LTC) de samenwerking aan waren gegaan. Klanten zouden met LTC voor hun boodschappen kunnen gaan betalen. De litecoin koers steeg vanzelfsprekend enorm na het nieuws.

Uiteindelijk bleek het dus om nepnieuws te gaan. Opvallend was dat zelfs de grootste media erin trapten, waaronder Reuters.

Overigens zijn de bovenstaande patenten niet de eerste voor Walmart. In 2019 diende het nog patenten in om met drones op basis van blockchain-technologie pakketten te bezorgen. Datzelfde jaar leek het er op dat Walmart toen ook al aan een eigen crypto werkte.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Finance nieuws

98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Advertentie