Timo Bult Timo Bult
17/04/2022 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2022 10:05

30.000 bitcoins stromen weg bij Coinbase exchange

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ziet grootste uitstroom in bijna 5 jaar, maar koers loopt vast

Foto: kitti Suwanekkasit/Shutterstock

De Bitcoin (BTC) blockchain geeft ons de mogelijkheid om alle transactiestromen goed in de gaten te houden. Zo nu en dan verschijnen er opvallende transacties, zo ook dit weekend. De CEO van blockchain-analyseplatform CryptoQuant viel namelijk dat er maar liefst 30.000 bitcoins zijn weggestroomd bij crypto exchange Coinbase.

Nederlandse doorbraak: zelf bitcoins maken als alternatief voor thuiswerken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grote bitcoin uitstroom op Coinbase

In een tweet laat CEO Ki Young Ju zien dat er een behoorlijke piek aan wegstromende bitcoins te zien is bij Coinbase. De 30.000 bitcoins hebben een waarde van ongeveer 1,1 miljard euro.

“30k BTC stroomde vandaag uit Coinbase.

Institutionele aankopen zouden opnieuw het grote verhaal hierachter kunnen zijn, omdat de Executive Order geen hindernis heeft gecreëerd.”

Zoals te zien op de grafiek gingen eerdere pieken in uitstromen bij exchanges gepaard met prijsstijgingen. Dit biedt echter uiteraard geen garantie dat dit ook nu weer kan gebeuren. De grote vraag is natuurlijk wie erachter deze uitstromen zat.

Waarschijnlijk niet een enkele bitcoin investeerder

Dergelijke uitstromen worden vaak als bullish opgevat. Zodra meer bitcoin investeerders hun BTC weghalen bij de exchanges als Bitvavo, kan dit een teken zijn dat zij prijsstijgingen verwachten en hun crypto dus liever voor de langere termijn vasthouden. De veiligste manier om dit te doen is om de crypto van de exchange af te halen en in een eigen bitcoin wallet te bewaren.

Echter gaat het hier waarschijnlijk niet direct om investeerders. Zo wordt in reactie op de bovenstaande tweet opgemerkt dat dergelijke transacties vaak het resultaat zijn van een exchange die zijn bitcoin balans herverdeeld. Toch denkt Young Ju dat de 30.000 bitcoins die wegstroomden waarschijnlijk naar wallets van een andere dienst van Coinbase zijn gegaan waarna ze aan grote institutionele investeerders kunnen worden aangeboden:

“Dit soort transacties lijkt alleen te gebeuren wanneer Coinbase besluit een aanzienlijk bedrag aan BTC te verplaatsen.

Het is zeer waarschijnlijk in de richting van Coinbase Custody-wallets voor OTC-deals met institutionele investeerders.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie