Simon Bosch Simon Bosch
24/05/2024 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 17:02

Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen

Foto: TZIDO SUN/Shutterstock

Nog niet zo lang geleden was crypto een vrij niche onderwerp, maar dat is de afgelopen jaren veranderd. Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord, en een aanzienlijk deel van de bevolking bezit cryptocurrencies. Ook in de Verenigde Staten geldt dit. Toch is het bezit van crypto vorig jaar flink gekrompen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto minder populair in de VS

Het jaarlijks gepubliceerde onderzoek Household Economics and Decisionmaking (SHED) van de Federal Reserve gaat over de financiën van ruim 11.000 huishoudens in de Verenigde Staten. Investeringen zijn hier ook onderdeel van. In de 12 maanden tot en met oktober 2023 had ongeveer 9% van de Amerikanen cryptocurrencies als investering, of hebben ze de coins gebruikt als valuta. Dat is minder dan in 2022 en ook minder dan in 2021, toen ging het nog om respectievelijk 10% en 12%.

7% van alle enquêtedeelnemers heeft crypto gekocht of aangehouden als investering. Dat is dus inclusief de mensen die in voorgaande jaren hebben gekocht en niet hebben verkocht. Een extra procent bestaat uit mensen die met crypto iets hebben betaald, en nog eens 1% is afkomstig van mensen die geld hebben verstuurd naar vrienden of familie.

Van de deelnemers die crypto hebben gebruikt in transacties, verklaarde 29% dat de ontvangende partij liever in crypto betaald werd. Snelheid was voor 18% de belangrijkste factor. Het minst vaak voorkomend was een gebrek aan vertrouwen in het bankensysteem, slechts 4% van de mensen gaf dit als belangrijkste reden op.

Advertentie

Crypto adoptie in andere landen wel groot

Verder blijkt dat crypto het meest populair was bij Millenials van 30 tot 44 jaar. De eerstvolgende leeftijdsgroep was die van 18 tot 29 jaar. Ook waren mannen drie keer zo vaak bereid om crypto te gebruiken dan vrouwen. Latijns-Amerikaanse inwoners waren de grootste bron van financiële crypto-transacties, wat zou kunnen komen doordat een flink deel hiervan naar vrienden en familie in het buitenland is gegaan.

Misschien het meest opvallend is dat de adoptie in de Verenigde Staten lijkt te zijn gedaald. Volgens een ander onderzoek van een jaar geleden is crypto in 2022 vooral in populariteit gegroeid in andere landen dan de VS. De afgelopen maanden is regelmatig in het nieuws geweest dat de bitcoin koers in tientallen landen nieuwe records heeft bereikt. Een belangrijke oorzaak hiervan zal vermoedelijk de forse waardedalingen van bepaalde fiat-valuta zijn, maar adoptie zou ook een grote rol kunnen spelen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie