Simon Bosch Simon Bosch
28/02/2024 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 17:43

Bitcoin blaast iedereen omver, in tientallen landen op recordprijs

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin blaast iedereen omver, in tientallen landen op recordprijs

Foto: ArtisticPhoto/Shutterstock

Het gaat op het moment erg goed met bitcoin (BTC). Vorige week schreven we dat de koers al in 14 verschillende landen all-time highs heeft gevonden. Het is nog niet uit met de pret, want dit aantal is nu toegenomen tot meer dan 30 landen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers in euro’s en dollars bijna nieuw record

De bitcoin koers is opnieuw flink gestegen en staat op het moment van schrijven al op ruim 60.500 Amerikaanse dollar. Dat is de hoogste prijs sinds november van 2021, en hangt dus net onder de all-time high van dat jaar. De koers hoeft nog maar iets meer dan 14 procent te stijgen om een nieuw record te halen.

Ook gemeten in de euro gaat het goed met de coin, op die manier is de grootste cryptocurrency namelijk zo’n 56.200 euro waard. Dit is nog maar 5 procent van de vorige piek verwijderd.

Advertentie

Bitcoin in armere landen al op record

In veel andere landen staat de koers al op een recordniveau. Dat schrijft Coinbase’ voormalig Chief Technology Officer (CTO) Balaji Srinivasan op sociale mediaplatform X. Vorige week zette hij de records van 14 verschillende landen op een rij, maar nu is dit aantal gestegen tot 31 landen.

Samen hebben zij een bevolking van bijna 4,9 miljard mensen, wat ruim 60 procent van de wereldbevolking is. Verder hebben de landen bij elkaar een Bruto Binnenlands Product (BBP) van 31,9 biljoen dollar, of ongeveer 31 procent van dat van de hele wereld.

Landen zoals Argentinië, Egypte, Turkije, Pakistan en zelfs Japan stonden al in het lijstje. Nu zijn daar onder meer Angola, China, Indonesië en Zuid-Afrika aan toegevoegd. Sommige landen zijn extra noemenswaardig. China heeft bijvoorbeeld volgens de officiële cijfers het op één na grootste BBP ter wereld, en de op één na grootste bevolking ter wereld.

Srinivasan zegt vermoedelijk ‘meer dan’ omdat het aantal zo snel toeneemt dat het wellicht lastig te meten is. De screenshot telt 31 landen, maar tegen de tijd dat je dit leest is het goed mogelijk dat het aantal opnieuw is toegenomen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie