Timo Bult Timo Bult
17/01/2021 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2021 14:48

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht wordt op Google naar Bitcoin, is het de internationale adoptie door grote investeerders die snel toe lijkt te nemen. Dit blijkt onder andere uit een recente tweet van blockchain-analysebedrijf Glassnode.
Daarin is namelijk te zien dat het aantal bitcoin wallets met meer dan 1.000 bitcoins een nieuwe all-time high (ATH) heeft bereikt. Terwijl dit soort grote wallets “vroeger” nog veelal in het bezit waren van vroege bitcoin-gebruikers, kan met de recente ontwikkelingen omtrent de BTC prijs worden gesteld dat de groei ergens anders vandaan komt.


1.000 bitcoins zijn op dit moment namelijk maar liefst $35 miljoen waard. Uiteraard zitten er tussen de 2.425 wallets met 1.000 wallets nog veel old school whales, maar gezien de stijging van het aantal wallets in de afgelopen maanden lijkt het erop dat grote investeerders bezig zijn met het verzamelen van bitcoins.
De adoptie van bitcoin door grote beleggers kwam in 2020 in een stroomversnelling. Waarom lees je hier in de nieuwste Timo’s take.
Dat het grote investeerders zijn die steeds vaker bitcoin kopen blijkt ook uit gegevens van Grayscale. De grote crypto-fondsbeheerder opende onlangs weer zijn deuren voor nieuwe investeerders. Dit ging direct gepaard met nieuwe aankopen van duizenden bitcoins.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie