Max Max
25/04/2024 12:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2024 10:16

Aantal bitcoin wallets groeit hard, BTC op exchanges droogt op

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op

Foto: Quinten Jacobs/Shutterstock

Het aantal bitcoin (BTC) wallets stijgt al jaren. Uit een recent onderzoek van crypto aanbieder Fidelity blijkt dat de groei inmiddels zelfs is verdubbeld in een jaar tijd. Het lijkt erop dat bitcoin steeds meer bekend wordt bij het grote publiek.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aantal bitcoin wallets verdubbeld

Uit het onderzoek blijkt dat er momenteel meer bitcoin wallets zijn dan ooit. Zo verdubbelde het aantal aangemaakte bitcoin wallets van 5,3 miljoen in 2023 naar 10,6 miljoen in maart dit jaar. Deze verdubbeling in groei lijkt volgens het onderzoek te wijden aan het feit dat bitcoin steeds bekender wordt bij een breder publiek en dat de vraag ernaar dus ook toeneemt.

De nieuwe wallets zijn meestal “klein”. Zo vallen de meeste in de categorie “plankton”, wat inhoudt dat ze niet meer dan 1 bitcoin bezitten. Om crypto wallets in te schatten op grootte, gebruikt de crypto wereld een ladder, gebaseerd op de voedselketen in de zee.

Op deze ladder staan de eigenaren van wallets met minder dan 1 bitcoin onderaan op de ladder. Wanneer een wallet minimaal 1 bitcoin bezit, noemt men dit ook wel een “shrimp”. Aan het andere uiterste staat een “whale”, die minimaal 1000 bitcoins bezit.

Advertentie

Positief beeld voor bitcoin

Volgens het onderzoek ziet de toekomst er op korte termijn positief uit voor bitcoin. Van de 16 variabelen die werden bijgehouden, kreeg slechts een kwart de stempel “negatief” of “neutraal”. Daartegenover stond dat de helft van de variabelen een positief oordeel kreeg toegewezen.

Ook volgde men de hoeveelheid bitcoin die zich op de crypto exchanges bevond. Een jarenlange daling van deze hoeveelheid zette zich door in het eerste kwartaal van 2024. Er werd een daling geconstateerd van 4,2%, waarmee er “slechts” 2,3 miljoen bitcoins op crypto exchanges aanwezig waren. Vergeleken met 2020 is dit maar liefst een daling van 30%.

Cryptobeurs Coinbase gaat gebruik van sneller bitcoin-netwerk toestaan
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Mogelijke uitverkoop in de maak

Bij deze uitkomsten maakt Fidelity wel een belangrijke kanttekening. Zo kunnen de cijfers een beeld geven van groeiende zelfbeheersing onder veel crypto handelaren. Toch kan dit niet met zekerheid gesteld worden.

Aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar, bleek maar liefst 99% van de bitcoin wallets op winst te staan. Naarmate de winst van deze wallets groeit, neemt ook de kans op een uitverkoop toe. Investeerders willen op een bepaald punt namelijk ook hun virtuele winst omzetten in echte winst.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie