Roy van Krieken Roy van Krieken
14/12/2023 12:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2023 12:51

ABN Amro neemt BUX over, wat gebeurt er met crypto handel?

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
ABN-Amro-BUX-crypto-handel-vername

Foto: Shutterstock/shevtsovy

Vandaag werd het grote nieuws bekend dat ABN Amro het in Amsterdam gevestigde beleggingsplatform BUX heeft overgenomen. Een interessante wending aan de overname is het feit dat BUX de half miljoen gebruikers van het platform in staat stelde om in cryptocurrencies te investeren. Wat gaat hiermee gebeuren nu ABN het stokje heeft overgenomen?

Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst

ABN Amro groeit strategisch

Bux was een platform dat beleggers een heleboel mogelijkheden bood. Zo konden gebruikers investeren in allerlei activa zoals aandelen, ETF’s, maar ook cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Het was mede om die reden een platform dat vooral bij jonge beleggers in Europa erg in trek was. Bux had klanten in zeker acht verschillende Europese landen.

Na een razend succesvolle periode tijdens de coronapandemie bleven resultaten voor het platform echter achter. Het ging niet goed met Bux. in 2021 draaide het zeker 16 miljoen euro verlies en een jaar later zelfs 17,7 miljoen euro.

Dat gaf ABN Amro uiteraard een mogelijkheid om in te stappen. De overname door de Nederlandse bankreus is de eerste van zijn soort sinds de nationalisatie door de staat recent werd afgebouwd. Hoeveel ABN Amro heeft betaald voor de overname is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Bux blijft voorlopig nog als zelfstandig platform opereren. Ook moet De Nederlandsche Bank (DNB) de overname nog officieel goedkeuren. Helemaal definitief is het dus nog niet.

Crypto handel bij Bux

Het feit dat Bux ook de handel in cryptocurrencies faciliteerde geeft een bijzondere wending aan de overname door ABN Amro. Deze bank biedt dergelijke mogelijkheden tot op heden namelijk niet aan klanten, en lijkt dit op de korte termijn ook niet van plan te zijn.

Dat betekent dat de cryptohandel bij Bux door de overname wordt stopgezet. Het zal dus niet meer mogelijk zijn om als klant bij Bux je favoriete cryptomunten te kopen en te verkopen. Een aderlating voor Europese crypto beleggers die op zoek waren naar een betrouwbaar platform om te handelen in digitale valuta.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
dit-is-waar-render-swap-crypto-exchanges
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Advertentie