Nick de Jong Nick de Jong
10/06/2024 21:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2024 11:07

Baas van grootste cryptobeurs: ‘nieuw tijdperk is begonnen’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Baas van grootste cryptobeurs: 'nieuw tijdperk is begonnen'

Foto: cheng xin/Shutterstock

In de wereld van cryptocurrencies zijn er vele verschillende crypto exchanges te vinden. Van deze handelsplatformen steekt er één met kop en schouders bovenuit, met zowel het grootste handelsvolume als het grootste aantal gebruikers. 

‘Bitcoin beursfondsen gaan hun mijlpaal niet halen’
'Bitcoin beursfondsen gaan hun mijlpaal niet halen'

Van 100 naar 200 miljoen gebruikers

Op 8 juni liet crypto exchange Binance weten dat zij 200 miljoen geregistreerde gebruikers hebben bereikt. Crypto nieuwssite Cointelegraph vroeg hen naar een nadere reactie op deze belangrijke mijlpaal voor hen.

De voorman van Binance, Richard Teng, gaf onder andere aan dat de mensen achter het handelsplatform zich vereerd voelen. Een dergelijke grote groep gebruikers hebben vinden ze onvoorstelbaar. De mijlpaal laat zien hoeveel vertrouwen de crypto community en crypto industrie hebben in het ecosysteem van Binance.

Het aantal gebruikers is volgens Teng in slechts 26 maanden verdubbeld van 100 naar 200 miljoen gebruikers. Deze snelle groei lijkt men toe te kunnen schrijven aan het veranderende landschap van cryptocurrencies.

“Deze mijlpaal is niet alleen een overwinning voor Binance. Het is ook een teken van robuuste groei en volwassenheid van de brede crypto sector. Het reflecteert een verandering van “eerste gebruikers” van crypto naar de “vroege meerderheid”, wat erop wijst dat een steeds groter deel van de wereldwijde populatie zichzelf klaarstoomt voor crypto en de eindeloze mogelijkheden ervan.”, aldus Teng.

Advertentie

1 miljard gebruikers als ultiem doel

Hoewel het handelsplatform erg blij is met de groei, betekent dit niet dat zij nu achterover zullen leunen. Het uiteindelijke doel is om 1 miljard gebruikers te registreren. Ze hopen dit te bereiken door initiatieven te steunen, die de financiële inclusie en innovatie bevorderen.

Daarnaast zijn er ook een aantal factoren buiten hun macht, die zullen moeten meewerken om uiteindelijk zo’n 1 op de 8 mensen in de wereld als geregistreerde gebruiker toe te kunnen voegen. Zo moet het totaal aantal crypto gebruikers in de hele wereld bijna verdubbelen om in de buurt van het doel te komen.

Ook is het van belang dat er politieke steun is voor de snelgroeiende ontwikkelingen van cryptocurrencies. Vooral in de Verenigde Staten is de koers van de overheid nog erg onduidelijk. De bijna 50 miljoen gebruikers in het land, zien al jaren een flipperkast van beleidsrichtingen van de Security and Exchange Commission (SEC) en andere overheidsorganisaties.

Toch lijkt er mogelijk een lichtpuntje te zijn op de horizon. Door de aankomende presidentsverkiezingen in november van dit jaar, zou er een verschuiving kunnen plaatsvinden. De presidentskandidaat Donald Trump heeft zichzelf namelijk benoemd tot ‘de crypto president’, wanneer hij gekozen zal worden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie