Simon Bosch Simon Bosch
08/06/2024 17:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2024 13:33

Trump belooft ‘crypto-president’ te worden als hij wordt verkozen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Cryptobezitters willen Donald Trump als president, Biden overklast

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn weer in volle gang. Tegenwoordig betekent dit dat de verschillende presidentskandidaten vertellen wat ze van plan zijn met de crypto-industrie. Donald Trump was lang geen voorstander van cryptocurrencies, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Tijdens een fundraiser zou hij opnieuw openlijk zijn steun hebben betuigd voor crypto.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Trump wil beter crypto beleid in VS

Dat schrijft Reuters, die met drie bronnen heeft gesproken die bij een besloten financieringsevenement in San Fransisco waren. Trump haalde 12 miljoen dollar op bij de tech-durfkapitalisten David Sacks en Chamath Palihapatiya. “Hij zij dat hij de volgende crypto-president zou worden,” verklaarde de ondernemer en voormalig ambassadeur Trevor Traina aan de zakenkrant.

Ook de Republikeinse politica Harmeet Dhillon verklaarde dat Donald Trump de sector zal steunen, alhoewel hij geen specifieke beleidsdoelen zou hebben genoemd. Toch heeft hij dit volgens Palantir-adviseur Jacob Helberg wél gedaan. Hij zou het anti-crypto-beleid van de SEC onder Biden direct na zijn inwijding willen stoppen.

Een woordvoerder van het Witte Huis benadrukte aan Reuters dat de regering Biden ernaar streeft om consumenten te beschermen. Ook de Winklevoss-broers van de cryptobeurs Gemini en Coinbase-topmensen waren van de partij.

Advertentie

Trump maakte ommekeer met crypto

Trump is nog niet zo bijzonder lang blij met crypto. Eind 2021 noemde hij de sector nog ‘heel gevaarlijk’ – ironisch genoeg was dat vlak voor een zware bearmarkt. Een paar jaar eerder noemde hij de Amerikaanse dollar nog de dominante en meest betrouwbare valuta ter wereld. Bitcoin (BTC) was dat bij uitstek niet, want diens waarde was op lucht gebaseerd.

Maar een paar maanden geleden noemde de politicus crypto ‘leuk’. Hij verdient er ook miljoenen mee, want hij heeft verschillende collecties van non-fungible tokens (NFT’s) gelanceerd die erg populair zijn gebleken. Wat er in zijn ogen precies is verandert is niet bepaald duidelijk.

Ondertussen is de Biden-regering nog steeds erg streng voor de sector. In mei heeft de president nog voorkomen dat een beruchte regel wordt afgeschaft. Hierdoor behoudt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) veel macht. De SEC staat nu al jaren bekend om het onduidelijke beleid.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie