Timo Bult Timo Bult
06/11/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2019 18:20

Bakkt's fysieke bitcoin (BTC) futurescontracten zien dagelijks handelsvolume van $10 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bakkt's fysieke bitcoin (BTC) futurescontracten zien dagelijks handelsvolume van $10 miljoen

Het handelsplatform Bakkt lijkt langzaam maar zeker op gang te komen. Eind oktober bereikte het dagelijks handelsvolume zijn all-time high (ATH) van 1.183 bitcoin (BTC) futurescontracten. Gisteren bereikte het dagelijks handelsvolume dit niveau weer bijna. Ook vandaag ziet het er belovend uit op basis van informatie afkomstig van de Bakkt Volume Bot.
https://twitter.com/BakktBot/status/1192082718655422464
De Bakkt Volume Bot, die overigens niet verwant is aan Bakkt zelf, geeft aan dat dinsdag het handelsvolume flink steeg ten opzichte van maandag. Een stijging van 96% zorgde ervoor dat er 1.061 contracten werden verhandeld, slechts 122 contracten minder dan de ATH van 1.183 die op 25 oktober werd gevestigd.
Zoals te zien op de grafiek in de tweet is het handelsvolume de afgelopen 10 dagen aardig gestegen, wat overeenkomt met de prijsstijging die 26 oktober inzette. Dagelijks ligt het volume vaak om en nabij de $5 miljoen met op 25 oktober en 5 november dus uitschieters van $10 miljoen.
Met de wat trage start van het handelsplatform op 23 oktober begint het er langzaam op te lijken dat meer institutionele beleggers interesse krijgen in het verhandelen van de fysieke contracten.
Onlangs maakte Bakkt bekend te werken aan een consumenten-app. Consumenten zouden met de app hun cryptocurrency veilig kunnen bewaren maar ook betalingen kunnen verrichten in winkels. Starbucks is het eerste bedrijf die de applicatie zal gaan ondersteunen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie