Tim Kamp Tim Kamp
02/02/2024 21:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 18:02

Beroemdheid noemt zichzelf ‘idioot’ voor deelname aan FTX-reclame

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
larry-david-FTX-crypto-exchange

Foto: Shutterstock/s_bukley

Larry David laat jaren na zijn deelname in de Super Bowl-reclamespot van FTX iets van zich horen. De cabaretier moedigde de mensen in de reclamespot aan geen “kans te missen” in crypto en daarbij gebruik te maken van cryptobeurs FTX. Nu, maanden na de ineenstorting van FTX, heeft hij onthuld zelf veel geld te hebben verloren aan crypto.

Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten

David was niet thuis in crypto

In de nasleep van de Super Bowl van 2023 heeft de komische meester Larry David van zich laten horen. Zijn FTX-reclame pakte namelijk naar eigen zeggen niet al te goed uit. David zegt zelf de beslissing ‘als een idioot’ te hebben genomen.

De FTX Super Bowl-commercial is een samenwerking tussen de cryptobeurs FTX en de legendarische komiek Larry David. De commercial toonde David terwijl hij zijn gebruikelijke onhandige zelf was in een poging om de complexiteit van crypto begrijpelijk te maken voor het grote publiek.

Larry David’s zelfspot en droge humor waren onmisbaar in de commercial, waarbij hij op hilarische wijze worstelde met de technische termen van crypto. Het doel van de reclame leek te zijn om de drempelvrees rondom crypto te verminderen en het toegankelijker te maken voor een breder publiek.

In een interview geeft Larry David toe dat hij de beslissing om de FTX-commercial te doen, nam “als een idioot.” Hij licht toe dat hij, hoewel hij enige kennis van crypto had, niet volledig begreep waar hij zich in stortte.

“Ik vroeg mensen, vrienden van mij die goed thuis waren in deze materie, ‘Moet ik deze advertentie doen?’” vertelt hij in een interview. “Ze zeiden: ‘Ja, dit is helemaal in orde,’ … Dus, als een idioot, heb ik het gedaan.”

Advertentie

Rechtszaak na val FTX

De keuze voor Larry David als het gezicht van deze campagne was alles behalve opmerkelijk. David is een van de meest gerespecteerde komieken in de Verenigde Staten. Het was duidelijk dat FTX een beroep deed op zijn komische talenten om de complexe wereld van crypto wat luchtiger te maken. Zo kon FTX mooi naar voren komen als de gids in de industrie.

De Super Bowl-advertentie werd uitgezonden in februari 2022. Het spoorde de kijkers aan de kans van crypto niet te laten liggen. Helaas voor David kreeg dit na de val van FTX nog een staartje. Zo wordt hij, evenals andere influencers, vervolgd in een rechtszaak.

De rechtszaak beweert dat David en de betrokkenen “actief hebben deelgenomen” aan het “aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten in de vorm van rentegevende rekeningen.”

David geeft aan dat de zaak hem niet ten goede doet: “Ja, ik maak deel uit van een groepsvordering, waar ik graag bij betrokken zou willen zijn, omdat een deel van mijn salaris in crypto was, dus ik heb veel geld verloren,” aldus David.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie