Tim Kamp Tim Kamp
02/02/2024 21:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 18:02

Beroemdheid noemt zichzelf ‘idioot’ voor deelname aan FTX-reclame

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
larry-david-FTX-crypto-exchange

Foto: Shutterstock/s_bukley

Larry David laat jaren na zijn deelname in de Super Bowl-reclamespot van FTX iets van zich horen. De cabaretier moedigde de mensen in de reclamespot aan geen “kans te missen” in crypto en daarbij gebruik te maken van cryptobeurs FTX. Nu, maanden na de ineenstorting van FTX, heeft hij onthuld zelf veel geld te hebben verloren aan crypto.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

David was niet thuis in crypto

In de nasleep van de Super Bowl van 2023 heeft de komische meester Larry David van zich laten horen. Zijn FTX-reclame pakte namelijk naar eigen zeggen niet al te goed uit. David zegt zelf de beslissing ‘als een idioot’ te hebben genomen.

De FTX Super Bowl-commercial is een samenwerking tussen de cryptobeurs FTX en de legendarische komiek Larry David. De commercial toonde David terwijl hij zijn gebruikelijke onhandige zelf was in een poging om de complexiteit van crypto begrijpelijk te maken voor het grote publiek.

Larry David’s zelfspot en droge humor waren onmisbaar in de commercial, waarbij hij op hilarische wijze worstelde met de technische termen van crypto. Het doel van de reclame leek te zijn om de drempelvrees rondom crypto te verminderen en het toegankelijker te maken voor een breder publiek.

In een interview geeft Larry David toe dat hij de beslissing om de FTX-commercial te doen, nam “als een idioot.” Hij licht toe dat hij, hoewel hij enige kennis van crypto had, niet volledig begreep waar hij zich in stortte.

“Ik vroeg mensen, vrienden van mij die goed thuis waren in deze materie, ‘Moet ik deze advertentie doen?’” vertelt hij in een interview. “Ze zeiden: ‘Ja, dit is helemaal in orde,’ … Dus, als een idioot, heb ik het gedaan.”

Advertentie

Rechtszaak na val FTX

De keuze voor Larry David als het gezicht van deze campagne was alles behalve opmerkelijk. David is een van de meest gerespecteerde komieken in de Verenigde Staten. Het was duidelijk dat FTX een beroep deed op zijn komische talenten om de complexe wereld van crypto wat luchtiger te maken. Zo kon FTX mooi naar voren komen als de gids in de industrie.

De Super Bowl-advertentie werd uitgezonden in februari 2022. Het spoorde de kijkers aan de kans van crypto niet te laten liggen. Helaas voor David kreeg dit na de val van FTX nog een staartje. Zo wordt hij, evenals andere influencers, vervolgd in een rechtszaak.

De rechtszaak beweert dat David en de betrokkenen “actief hebben deelgenomen” aan het “aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten in de vorm van rentegevende rekeningen.”

David geeft aan dat de zaak hem niet ten goede doet: “Ja, ik maak deel uit van een groepsvordering, waar ik graag bij betrokken zou willen zijn, omdat een deel van mijn salaris in crypto was, dus ik heb veel geld verloren,” aldus David.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie