Roy van Krieken Roy van Krieken
30/08/2021 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2021 18:15

Bilaxy, bitcoin (BTC) exchange in Hong Kong, slachtoffer van wederom een grote hack

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bilaxy, bitcoin (BTC) exchange in Hong Kong, slachtoffer van wederom een grote hack

Opnieuw is het helaas raak. Een grote hack van een organisatie binnen de wereld van crypto waarbij een grote hoeveelheid geld buit is gemaakt. 

Het komt nog altijd vaak voor dat hackers in staat zijn om binnen te dringen in beveiligde systemen van bijvoorbeeld crypto exchanges en Decentralized Finance (DeFi) platformen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bilaxy wordt gehackt

Dit keer is Bilaxy het slachtoffer. Bilaxy is een kleine crypto exchange gevestigd in Hong Kong. Op het social media platform Telegram heeft de exchange bekend gemaakt dat op 28 augustus er een “serieuze hack” heeft plaatsgevonden.

Er zouden in een uur tijd zo’n 295 verschillende ERC-20 tokens gestolen zijn. Deze tokens hebben in totaal een marktwaarde van zo’n $21 miljoen en werden naar een enkel wallet adres overgemaakt.

Toen Bilaxy erachter kwam dat er een hacker binnengedrongen was heeft de exchange alle overgebleven tokens verhuisd naar een cold wallet. Dit om te voorkomen dat de hacker, of hackers, nog meer buit konden maken. Bilaxy heeft aan gebruikers naar buiten gebracht dat deze maatregel tijdelijk is.

Daarnaast zijn gebruikers van Bilaxy verteld dat zij voorlopig beter konden stoppen met het storten op het platform. De exchange geeft hier echter geen verdere informatie over. Op 29 augustus verklaarde Bilaxy de kust weer veilig en zodoende konden gebruikers weer storten en opnemen op het platform.

Op Telegram heeft Bilaxy ook bekend gemaakt dat zij een extensief onderzoek naar deze hack zullen starten. Er zal tenminste twee weken grondig gezocht gaan worden naar zwakke plekken in het systeem en waar nodig zal de system architecture worden aangepast. Om dit onderzoek te doen heeft Bilaxy een vooraanstaand cybersecurity bedrijf ingehuurd.

Helaas is dit het zoveelste voorbeeld van een crypto platform dat het slachtoffer wordt van een grootschalige hack. Onlangs werd bitcoin exchange Liquid al het doelwit van een vergelijkbare hack. Toen werd tenminste $100 miljoen aan cryptocurrencies gestolen. 

Ondanks dat de wereld van cryptocurrencies steeds volwassener wordt blijft het een feit dat dergelijke hacks nog te vaak plaatsvinden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie