Roy van Krieken Roy van Krieken
07/06/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2022 13:05

Binance beschuldigd van frauduleuze activiteit, exchange ontkent stellig

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Hoe een crypto trader in enkele minuten $100.000 verdiende op Binance

Foto: salarko / Shutterstock.com

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en dagelijks worden er vele miljarden over een weer gestuurd op het handelsplatform. Volgens het persbureau Reuters zou Binance zich de afgelopen jaren niet altijd netjes aan de regels hebben gehouden. Zij stellen dat de exchange als doorgeefluik voor het witwassen van zeker $2,35 miljard aan illegale fondsen diende. Binance heeft ondertussen gereageerd op de beschuldigen en ontkent alles stellig.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Reuters rapport over Binance

In een artikel dat gisteren door Reuters naar buiten werd gebracht halen zij hard uit naar Binance. Er worden serieuze beschuldigingen gemaakt aan het adres van de crypto exchange. Het persbureau analyseerde rechtbankverslagen, sprak met handhaving en werkte samen met blockchain analyse bedrijven Chainalysis en Crystal Blockchain om illegale fondsen op de exchange op te sporen.

De conclusie die Reuters in hun onderzoek trok was dat tussen 2017 en 2021 er zeker $2,35 miljard aan illegale geldmiddelen is witgewassen door gebruik te maken van het Binance handelsplatform. 

Advertentie

Reactie Binance exchange

Een reactie van Binance op het rapport van Reuters liet niet lang op zich wachten. Ondertussen hebben verschillende executives en zelfs de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), gereageerd op de heftige beschuldigingen. Volgens hen slaat het rapport volledig de plank mis en is het totaal gebaseerd op verouderde, niet relevante informatie.

Volgens Tigran Gambaryan, het head of intelligence bij Binance, is het duidelijk dat Reuters moedwillig feitelijke informatie aan de kant heeft geschoven om een bepaalde agenda door te drukken. Volgens hem is het overduidelijk dat er bewust belangrijke informatie is weggelaten uit het rapport van Reuters.

“Het is iets dat volledig voorbijgaat aan feiten om een agenda over te brengen.”

Binance CEO CZ was ook niet te spreken over het rapport. Hij geeft op Twitter zelfs aan dat hij gelooft dat het rapport een aanval is van een externe partij. Wel geeft hij aan dat hij dit uiteraard niet kan bewijzen. 

De mythe van crypto-criminaliteit

In een bericht op hun website maakt Binance ook nogmaals duidelijk dat het witwassen van geld binnen de crypto industrie totaal in het niet valt vergeleken met de traditionele financiële sector. Volgens Chainalysis zou 0,15% van alle crypto transacties iets te maken hebben met het witwassen van geld. De VN stelt dat tussen de 2% en 5% van alle transacties met fiat valuta verbonden zijn aan illegale activiteit. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie