Erik Juffermans Erik Juffermans
25/04/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2023 17:00

Binance biedt weer crypto diensten aan in Rusland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Foto: Primakov/Shutterstock

Na een jaar van restricties lijken Russische gebruikers weer gebruik te kunnen maken van Binance. Ruim een jaar geleden plaatste de grootste crypto exchange restricties op Russische gebruikers nadat Rusland Oekraïne binnenviel. Die restricties lijken nu stilletjes te zijn opgeheven. Dit maakt crypto nieuwswebsite Forklog bekend.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance geeft geen toelichting

Aanvankelijk waren er restricties van toepassing voor accounts met meer dan tienduizend euro aan assets op het platform. Ook kon er geen crypto worden aangeschaft met Visa en Mastercard. Het lijkt erop dat geldstortingen weer gewoon mogelijk zijn met Russische bankpasjes. Opvallend genoeg heeft Binance vooralsnog geen toelichting gegeven over de keuze.

Een woordvoerder van de exchange die werd gevraagd om toelichting ontkent noch bevestigt het opheffen van de restricties.

“Alle huidige restricties verwant aan sancties tegen Russische klanten zijn volledig van toepassing op het platform en diens verwante partijen in de Europese Unie.”

Aldus de woordvoerder van Binance, die dus eigenlijk niets verduidelijkt. Zoals gezegd gingen de Binance restricties samen met de algehele sancties van de EU in reacties op de Russische aanval op Oekraïne. Hoewel die sancties nog steeds actief zijn, zijn de Binance-restricties dat plotseling niet meer.

De enige restrictie die nog steeds actief lijkt te zijn op het platform zijn peer-to-peer (p2p) transacties van euro’s en dollars tussen gebruikers. Dit is momenteel enkel mogelijk met de Russische roebel. 

Rusland maakt grote crypto stappen

Afgelopen oktober sprak de CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao zich nog uit over de kwestie. Hij meende dat Binance zich zou houden aan de sancties, maar dat verwante partijen van Binance buiten de EU mogelijk nog wel diensten zouden verlenen aan Russen. “We zijn tegen dictaturen, maar niet tegen de populatie,” zei hij toen.

Het nieuws van de opgeheven restricties komt kort na ander crypto nieuws vanuit Rusland. Het land heeft namelijk aangegeven crypto te gaan gebruiken voor hun internationale handel. Ook mogen bedrijven verbonden aan de staat crypto gebruiken voor betalingen. Binnenkort wordt dit mogelijk zelfs uitgebreid naar de particuliere sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie