Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Binance CEO Changpeng Zhao niet blij met uitspraken Chainalysis over witwaspraktijken

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat volgens blockchain-analysebedrijf Chainalysis er $2,8 miljard aan bitcoin (BTC) is overgemaakt aan cryptocurrency-exchanges in 2019 dat afkomstig is van criminele activiteiten.

Meer dan 50% hiervan ging naar cryptocurrency-exchanges Binance en Huobi, wat de analisten van Chainalysis verbaasden aangezien het twee van de grootste exchanges zijn op de wereld en beide Know Your Customer (KYC) maatregelen hanteren.

- Advertentie -

Changpeng Zhao, CEO van Binance, meldt dat hij niet blij is met het rapport en beschuldigt Chainalysis ervan dat zij geld vragen aan exchanges in ruil voor de gegevens in plaats van het openbaar te maken:

Ook wetende dat het bedrijf van Chainalysis kosten in rekening brengt voor deze data. Als ze die gegevens openbaar maken, zou dat probleem niet bestaan.

Wij zijn ook een betalende klant van hun. Ik denk dat we niet genoeg betalen. Slechte zakelijke etiquette voor hen om dit te doen.

Dat is echter de normale gang van zaken voor dit soort bedrijven. Tevens is het meestal nodig om eerst ruwe gegevens in een leesbaar rapport om te zetten voordat het publiek er wat mee kan.

Chainalysis zegt dat het nooit de bedoeling was om exchanges als Binance in een slecht daglicht te plaatsen. Het wilde alleen aantonen dat er een netwerk is van corrupte over-the-counter (OTC) handelaren:

 

Het doel van ons crypto crime onderzoek is om licht te werpen op illegale activiteiten en het goede werk van wetshandhaving en uitwisselingen zoals Binance te bevorderen om crypto veiliger te maken voor iedereen.

Ons rapport over het witwassen van geld onthulde een netwerk van corrupte OTC-handelaren en was niet gericht op Binance, onze langdurige partner. We ondersteunen marktleiders zoals Binance die onze gegevens gebruiken om de kwaliteit van deze ruimte voor iedereen te verbeteren.

Onlangs bracht Chainalysis nog een blogartikel uit dat tevens onderdeel is van het 2020 Crypto Crime rapport zoals het bovenstaande verhaal. Hierin meldt het bedrijf dat terroristen langzamerhand steeds handiger worden met het gebruik van cryptocurrencies om hun operaties te financieren.

De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.636,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.600,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.667,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.667,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.699,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.636,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.600,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.667,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.667,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.699,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...