Kevin Schijven Kevin Schijven
30/11/2021 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2021 15:20

Binance CEO onthult criteria voor notering van crypto op exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO onthult criteria voor notering van crypto op exchange

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Changpeng ‘CZ’ Zhao, de miljardair CEO van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, onthult in een interview met Forbes een aantal van de belangrijkste criteria die achter de besluitvorming ligt voor de notering van cryptocurrencies op zijn beurs.

CZ onthult dat Binance meerdere criteria hanteert voor de notering van crypto. Dat zijn bijvoorbeeld het aantal actieve adressen op de blockchain van een crypto en de omvang van het publiek op sociale media als Twitter en Telegram. De meest doorslaggevende factor voor de notering, of “key metric” zoals hij het noemt, is het aantal gebruikers:

“Als een coin een groot aantal gebruikers heeft, dan noteren we die. Dat is het overweldigende significante kenmerk. Denk bijvoorbeeld aan meme tokens. Hoewel ik ze persoonlijk niet begrijp, als ze door een groot aantal gebruikers worden gebruikt, dan noteren we ze. We gaan af op wat de community wil, mijn mening doet er niet toe.”

2 Binance managers gegijzeld, waaronder hoofd crypto criminaliteit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Dogecoin en Shiba inu, de meme coins

CZ liet onlangs in een interview met de Associated Press (AP) al weten dat hij meme coins als dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) “niet begrijpt:”

“Om eerlijk te zijn, snap ik dogecoin niet. Maar dit toont de kracht van decentralisatie. Wat ik denk, kan er wel of niet toe doen. Als een groot genoeg aantal mensen in de gemeenschap het waardeert omdat het schattig is, omdat ze de meme leuk vinden, dan heeft het waarde.

En Dogecoin heeft zoveel jaren volgehouden. Het ging op en neer, maar hield vol. En nu hebben we shiba, wat ook een meme coin is. We hebben nog veel meer meme coins. Maar Raad eens? Om iets waardevol te maken, hoef je maar één andere persoon te hebben die het wil kopen.”

Binance heeft momenteel maar liefst 346 verschillende crypto genoteerd staan op zijn beurs, waaronder natuurlijk bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Begin deze maand bleek uit een onderzoek van Chainalysis dat de exchanges die het grootste aanbod van crypto hebben, ook het hardst groeien.

Volgens Forbes dwong Binance rivaal Coinbase van strategie te veranderen door de notering van zo veel crypto, terwijl Coinbase zich vooral wilde richten op de institutionele kant. CZ zegt dat dit niet bewust was gedaan, maar dat Binance zich als eerste crypto-exchange op de internationale markt wilde richten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie