Kevin Schijven Kevin Schijven
10/12/2021 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2021 20:04

Binance gaat bitcoin beurs openen in Indonesië

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance gaat bitcoin beurs openen in Indonesië

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, verreweg de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua handelsvolume, is naar verluidt van plan om een nieuwe beurs te openen in Indonesië voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat meldt persbureau Bloomberg op 10 december:

Volgens Bloomberg is Binance Holdings Ltd. momenteel in gesprek met de rijkste familie van Indonesië, de Hartonos, om samen een nieuwe cryptobeurs in het land op te zetten. Volgens het persbureau zouden de plannen al in een ver stadium zijn.

Binance, een exchange zoals Bitvavo in Nederland, is ook in gesprek met PT Bank Central Asia (BCA), een van de grootste banken van Indonesië en in handen van de miljardairs Budi en Michael Hartono. Ook zou PT Telkom Indonesia, het grootste telecombedrijf van het land en eigendom van de staat, betrokken zijn.

Volgens Bloomberg zou de BCA wellicht een samenwerkingsverband sluiten met Binance via een ander bedrijf. Het is echter niet duidelijk om wie dat dan zou gaan. Een woordvoerder van Binance zegt:

“We ondersteunen de duurzame groei van de blockchain-industrie wereldwijd en we kijken voortdurend naar zakelijke kansen in elk land.”

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Potentieel grote boost voor bitcoin adoptie

Een samenwerking tussen de grootse crypto-exchange ter wereld, het grootste telecombedrijf, de rijkste familie en een van de grootste banken van Indonesië, zou de adoptie van crypto een enorme boost kunnen geven in het land. Indonesië is het vierde grootste land ter wereld qua bevolking terwijl veel mensen geen of nauwelijks toegang hebben tot financiële diensten, meldt Bloomberg.

Dat is potentieel een enorme groep klanten voor Binance en voor crypto algemeen. Changpeng Zhao, CEO van Binance, kondigde gisteren nog aan dat Binance een aandeel van 18% kocht in de Hg Exchange (HGX) in buurland Singapore.

De koersen van veel crypto daalden afgelopen nacht flink, maar lijken op het moment van schrijven weer iets te herstellen. Bloomberg meldt dat de bitcoin koers, ondanks alle volatiliteit, het einde van het jaar nadert op het gemiddelde van heel 2021:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie