Timo Bult Timo Bult
19/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2019 06:00

Binance lanceert aan bitcoin (BTC) gelinkte token voor handel op Binance DEX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
binance_lanceert_aan_bitcoin_BTC_gelinkte_token_voor_handel_op_binance_DEX

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance gaat naar verluidt een aan bitcoin (BTC) gelinkte token op Binance Chain, de native blockchain waarop de exchange Binance DEX draait, uitgeven. Op deze manier kan de gedecentraliseerde exchange de handel in bitcoin realiseren. Dit maakt Binance bekend in een aankondiging die op 17 juni werd gepubliceerd.
Binance DEX is de gedecentraliseerde versie van Binance.com. De exchange wordt hiermee niet gecontroleerd door een centrale partij, zoals dat bij Binance.com wel het geval is. Dit brengt vooral op het gebied van privacy en veiligheid extra voordelen met zich mee.
Een probleem is echter dat Binance DEX op een eigen blockchain, de Binance Chain, gebaseerd is. Dit houdt in dat alleen tokens met de BEP2-standaard op deze blockchain verhandeld kunnen worden. Binance lost dit op een slimme manier op.
Het brengt namelijk een aan bitcoin gelinkte token uit die wel de BEP2-standaard heeft. Zo kunnen traders alsnog bitcoin verhandelen door deze token te verhandelen. De waarde van de token is direct gelinkt aan bitcoin en Binance houdt evenveel bitcoins in reserve als dat er tokens in omloop zijn. Zodoende kan het garanderen dat de token 100% gedekt is met echte bitcoins. In de aankondiging schrijft Binance:

Het belangrijkste voordeel van het aanbieden van crypto-pegged tokens is dat dit, uiteraard, de Binance DEX handelaren de vele crypto’s verschaft die hun eigen blockchains hebben en niet native zijn op Binance Chain. Met de toename van de selectie van tokens beschikbaar op Binance DEX, zou er een toename van het handelsvolume en de liquiditeit moeten zijn,

Binance heeft 9001 BTC gereserveerd met een gecombineerde waarde van ongeveer $83 miljoen, om 9001 BTCB te creëren. Binance meldt daarnaast dat het in de nabije toekomst meerdere versies van deze tokens zal maken die gelinkt worden aan andere cryptocurrencies.
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie