Roy van Krieken Roy van Krieken
27/05/2024 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 14:08

Binance manager stort plotseling in tijdens rechtszaak

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen

Foto: Primakov/Shutterstock

Crypto komt veelal in aanraking met de wet. In Nigeria zorgde dit ervoor dat een leidinggevende van de crypto exchange Binance, Tigran Gambaryan, voor de rechter moest komen. De zaak liep anders dan verwacht toen Gambaryan instortte. Binance en zijn leidinggevenden, waaronder Tigran Gambaryan, werden geconfronteerd met verschillende aanklachten, waaronder belastingontduiking en witwaspraktijken. In maart diende de Nigeriaanse belastingdienst (FIRS) aanklachten in tegen Binance.

Als gevolg moest Tigran zijn proces volgen bij de Federale Hoge Raad in Abuja en werd hij beschuldigd van buitenlandse valutaovertredingen en witwaspraktijken door de Nigeriaanse Economische en Financiële Misdaadcommissie (EFCC).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gezondheidsproblemen bij de Binance-topman

De advocaat van de leidinggevende, Mark Mordi, informeerde de rechtbank dat Gambaryan al sinds de vorige zittingsdatum ziek was en nog steeds gezondheidsproblemen had. Gambaryan was eerder op dezelfde dag niet verschenen bij een andere rechtszaak betreffende belastingontduiking, maar verscheen wel voor de witwaszaak.

Tijdens de zitting reageerde de leidinggevende niet toen de zaak werd opgeroepen. Hij werd uiteindelijk door zijn advocaat naar voren gebracht, waarna hij instortte en hulp nodig had om te gaan zitten. Vanwege zijn instorting vroeg zijn advocaat Mordi om uitstel van de zitting. De rechtbank heeft vervolgens 20 en 21 juni vastgesteld voor verdere verhoren en de voortzetting van het proces.

Gezien de juridische problemen kondigde Binance op 5 maart aan dat het alle transacties in Nigeriaanse naira zou stopzetten. Het handelsplatform verwijderde ook alle Nigeriaanse naira-handelspaaren in februari.

Advertentie

Zaak om de echte Bitcoin-opricher

Het voorbeeld van Gambaryan is verreweg niet de eerste keer dat crypto in aanraking komt met justitie. Zo beweren al jaren verschillende individuen dat zij Satoshi Nakamoto zijn.

Onlangs besloot rechter James Mellor van het Hooggerechtshof in het Verenigd Koninkrijk (VK) dat Craig Wright, een Australische computerwetenschapper, in ieder geval niet de pseudonieme uitvinder is van het Bitcoin (BTC) netwerk.

De uitspraak volgde op een langdurige juridische strijd, aangespannen door de Crypto Open Patent Alliance (COPA). COPA, ondersteund door prominente figuren zoals Jack Dorsey en de crypto exchange Coinbase, wilde voorkomen dat Wright onterecht copyrightclaims op de Bitcoin code en whitepaper zou verkrijgen.

Rechter Mellor concludeerde dat Wright herhaaldelijk had gelogen en documenten had vervalst. Deze uitspraak wordt gezien als een grote overwinning voor de open-source gemeenschap, waarbij COPA verdere juridische stappen overweegt om Wright’s frauduleuze claims te bestrijden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie